İhsan Akça

İhsan Akça

Ben varsam iyi yoksam kötü

Ben varsam iyi yoksam kötü

Bilindiği gibi yurdumuz mahalli seçimlerin havasına girmek üzere onun için siyasi partilerimizde çalışmalar yapılmakta. Bu çalışmaları siyasi partilerimiz yaparken, partilerimizin içinde görev almak istiyorlarsa ona göre müracaatlarını yaptılar kendilerini tanıtmaya çalışıyorlar. Bu çalışmaları yaparken kendilerini öne çıkarma çabasındalar, bütün bunları yaparken partisini değil kendisini öne çıkarmaya çalışanları görüyoruz, bunda biraz nefislerinin esiri oldukları malum, çünkü görev istedikleri yerde birden fazla olay olduğu için o yarışı kazanmanın zor olduğunu peşinen bilmek lazım.

Peki gönlünüzden geçen sırada kendinizi bulamadınız o zaman ne olacak ya gösterilen yeri kabul edecek ya da kabul etmeyeceksiniz. İşte mesele bundan sonra gelişecek, umduğu yeri bulamayan o yerde kendisinin daha faydalı olacağını düşünerek yönetime sitem edip yine de partisine çalışmaya devam mı edecek yoksa o yere verileni kötüleyip partisine zarar verecek duruma mı düşecek, eğer partisini kendinden daha önemli görüyorsa partim böyle uygun görmüş diyerek sonraki seçimlerde görev almayı bekleyerek partisinin saflarında çalışmasına devam edecek.

Ama bundan önceki seçimlerde de gördük şimdi de göreceğiz ben varsam her şey iyi olacak ben yoksam o partiden ve onu yönetenlerden kötüsü yok mu denecek işte bunda partim mi önemli yoksa kendim ve kendi menfaatini mi öne çıkacak bunu iyi düşünmek gerekecek. Siyasette bu çok önemli tabii ki her partide bir makam için birden fazla aday adayı olur ama birine nasip olur esas hizmet bundan sonra başlar eğer kişi hakiki partili ise seçilen arkadaşlarıyla beraber çalışmaya mensubu olduğu partisini başarıya ulaştırmaya çalışır. Eğer bunun tersi oluyorsa o kişinin şahsi ihtirasından başka bir şey düşünmediği meydana çıkar ki her zaman yanlış olur ve hele seçilemediği partisini kötülemeye başlarsa bu daha da kötüdür, bu türlü davranışlarda bulunanların daha akıllı daha anlayışlı davranmaları hepimizin dileğidir. Bu seçim arifesinde seçilemeyenlerin seçilenlerle bir olup gönül verdiği partisine zarar vermemesi çok önemlidir inşallah böyle davranılır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan Akça Arşivi