Enver Baltaş

Enver Baltaş

Bilgisel Suudi Arabistan

Bilgisel Suudi Arabistan

Suud tayfası ülkelerini kendi kahramanlıklarıyla kurmadılar, tamamen gayri Müslimlerle işbirliği ve ümmete hıyanet ile ortaya çıktılar. Ürdün de aynı soysuzluktan ortaya çıktı. Suud son derece pragmatik bir ülke, kimin elinde şeker görürse oraya yönelir, güce tapar, kendi gücünü devam ettirecek olana tapar. Maalesef duruşları bu çizgidedir, kendi saltanatlarını uzatacak her adımı atarlar. Aslında tam tersine hiç kimseye güvenmezler, güvenemezler. Onlar için milyar dolarlar aradıkları destek için çerez parası konumundadır. İhtiyaç duydukları destek ve güç için hiçbir emeğe dayalı olmadığı ve vatandaşlarının hakkı olduğunu düşünmedikleri için kolayca harcayabilirler. Yeter ki onlara şekeri gösteren en güçlü ol.

Türk dış politikası hiç olmadığı kadar ilkeli desek yeridir. Daha uzun vadeli ve yüksek hedefler için atılan adımlar içinde Arap faşizmi adı altında İslam çizgisinden kopmuş, itikatsiz böyle ülkeler için (BAE, Suud, Ürdün, Bahreyn, Mısır diktası) şeker uzatmakta tezatlar görmeye çalışmak olayı doğru okuma gayreti açısından yeterli ve makul tavırlar değildir.

Bunlara Rabia göstermek gerçek duruşumuzdur ve değişmez. Turp başkan olmadan bizimle İslam NATO’su kurmanın eşiğine gelen, ışıklı küreyi görünce “KIVIRAN” onlardır. Türkiye ile aynı çizgide olma gayretindeki Şehit Mursi'yi hapse atan, yaptıkları darbe hıyanetini onaylamadığımızı bildikleri için bizden uzaklaşan, Libya'da, Sudan'da ve Doğu Akdeniz gaz sahalarında hedefe Türkiyesiz ulaşamayacaklarını görünce “KIVIRAN” onlardır.

Libya'da, Yemen'de, Somali'de, Sudan'da hatta Girit'te karşımıza dikilip Arap faşizmi ile büyük adam olacaklarını zannedip Irak ve Suriye coğrafyasında PKK terörüne destek olan küreselciler Şii İran’a destek verince sırtları açık kötü rüyayı görünce ve saltanatları sallanınca Türkiye'ye yönelip “KIVIRAN” onlardır. Zannettiler ki küreyi Amerika bunlara ellettirecek ama Yemen'de yedikleri Amerika kazığını uzun süre unutamazlar.

Bizden daha fazla yanaşacak liman bulamadıklarında, ceplerindeki parayı ikbal için saçmak istediklerinde biz de arkadaşlara yardımcı olmazsak ayıp ederiz. Vatandaşları din kardeşimiz, ALLAH dininde onlara karşı art niyetli olursak yanlış yaparız ama başlarındaki ailelere gereken güzelliği yapmak da boynumuzun borcu.

Bunlar aldıkları silahların rutin bakımlarını yapmaktan aciz, arıza yapınca boş beleş paralarıyla yenisini almaktan çekinmeyecek ilkesiz aileler. Teknoloji üretmek isterler ama onu parayla satın alacak bir şey zannederler. Seviye olarak repeat after me teknolojisine sahipler desek yeridir. Hiçbir silah için kimseye bağlılıkları falan da olmaz. Anladığım kadarıyla an itibarıyla AKINCI'ya tav olmuşlar. Üstüne iki kaplan, çita, leopar deseni resmedip çok kolay satarız. Hasılı tutarsızlık bunlara mahsus, ülkemize haksızlık etmek de bizdeki malum güruha. Bunlarla anladıkları dilden devam etmek, yaklaşırlarsa yaklaşmak, uzaklaşırlarsa uzaklaşmak lazım. SAYGILAR…

 Gölge ile Derin analiz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Enver Baltaş Arşivi