İki yerli şirket İHA'lar için birleşti

İHA'lar için yerli elektrikli motor geliştirme çalışmaları kapsamında Türk savunma sanayisinde iş birlikleri artmaya devam ediyor.

İki yerli şirket İHA'lar için birleşti
Yayınlanma:

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na bağlı İŞBİR Elektrik ile NARDAN Güç Dönüşüm arasında yapılan iş birliği protokolü, yerli yeni nesil elektrikli motorların geliştirilmesi amacıyla imzalandı. Bu protokol doğrultusunda, Türk savunma ve havacılık sanayisi ile endüstri sektöründeki elektrikli motor ihtiyacının karşılanması için çalışmalar yapılacak.

Geliştirilecek yeni nesil elektrikli motorlar, başta insansız hava araçları (İHA) olmak üzere hava taksi uygulamaları, kargo taşımacılığı ve askeri ile sivil amaçlı İHA sistemlerinde kullanılacak. Ayrıca, iş birliği kapsamında zırhlı araçlar için yüksek güç yoğunluğuna sahip ve enerji verimliliği yüksek motorların geliştirilmesi de planlanıyor. Bu yeni nesil elektrikli motorların askeri ve sivil araçlara entegre edilmesi hedefleniyor.

İŞBİR'in 46 yıllık üretim deneyimi ile NARDAN'ın Ar-Ge çalışmalarının birleştiği bu iş birliği ile yeni nesil elektrikli motorların tasarımı, üretimi ve güç elektroniği devrelerinin kontrolü konularında çalışmalar gerçekleştirilecek. NARDAN, elektronik devrelerin tasarımı ve üretimini de bünyesinde gerçekleştiriyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.