Netflix'in "şifre paylaşma" kısıtlamaları şirkete kazandırdı

Netflix'in şifre paylaşımını kısıtlama hamlesi, şirketin işine yaradı ve 2024'ün ilk üç ayında platforma 9,3 milyon yeni üye kaydoldu.

Netflix'in "şifre paylaşma" kısıtlamaları şirkete kazandırdı
Yayınlanma:

Böylelikle toplam abone sayısı 269,6 milyona ulaştı.

Abonelik fiyatları ve abone sayısındaki artışla birlikte şirketin 2023'te 1,3 milyar dolar olan üç aylık karı, bu yıl aynı dönemde 2,3 milyar doların üzerine çıktı. Netflix, gelecek yıldan itibaren abone sayılarını raporlamayacağını duyurdu.

Şirket, 2020'de ilk kez net müşteri kaybına uğradıktan sonra ücretli paylaşım sistemini başlatmıştı. Yeni sistem, bir hesabın birden fazla kullanıcı tarafından kullanılması için ücret ödeme zorunluluğu getirdi.

Netflix, kullanıcıların IP adresine ve konumuna bakarak hesap için ödeme yapan hanenin bir parçası olup olmadığını kontrol ediyor. Şifre paylaşımı olduğunu düşündüğü durumlarda cihazı bloke ediyor ve kullanıcılara kendi hesaplarını oluşturma seçeneği sunuyor.

Bu kararın, başlangıçta birçok kişinin kullanıcı kaybına neden olacağı düşünülmüştü ancak uygulamaya geçilmesiyle birlikte beklenenin aksine işe yaradığı görülüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.