Nvidia'dan %628 kazanç

Nvidia, 2025 mali yılının ilk çeyreğinde elde ettiği finansal sonuçları açıkladı.

Nvidia'dan %628 kazanç
Yayınlanma:

Şirketin geliri, önceki yıla kıyasla yüzde 262 artarak 26 milyar dolara ulaştı, bu da bir rekor anlamına geliyor. Bir önceki çeyreğe göre gelirinde de yüzde 18'lik bir artış yaşandı. Nvidia'nın bu dönemde elde ettiği gelir, piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Net karı da oldukça dikkat çekici bir artış gösterdi. Yıllık bazda yüzde 628'lik bir artışla 14,9 milyar dolara yükseldi. Geçen yılın aynı dönemine göre net karında büyük bir sıçrama yaşandı. Hisse başına karı da 82 sentten 5,98 dolara çıktı.

Nvidia'nın hisse bölünmesi yapacağı da duyuruldu. Bu adım, hisse sahipliğini daha erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyor. Şirketin Kurucusu ve CEO'su Jensen Huang, bu finansal sonuçlarla birlikte Nvidia'nın yapay zeka alanında devrim niteliğinde bir iş birliğine imza attığını vurguladı. Yapay zeka çiplerine olan talebin arttığı bir dönemde Nvidia'nın hisseleri de yılın başından bu yana önemli bir artış gösterdi ve şirketin piyasa değeri 2,3 trilyon doları aştı.

Huang, yapay zekanın şirketlerin verimliliğini artırmasının yanı sıra gelir fırsatlarını da artıracağını belirtti. Nvidia'nın bu güçlü finansal performansı ve yapay zeka alanındaki lider konumu, yatırımcılar ve endüstri açısından olumlu bir tablo çiziyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.