ODTÜ’lü Akademisyen şaşırtan açıklama: Türkiye, enerjide kendi kendine yeten bir ülke olacak

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Petrol ve Doğal Gaz bölümünde Öğretim Görevlisi Tabiat Tan Yıldız enerjide dışa ihtiyacın keşiflerle azalacağını belirtti.

ODTÜ’lü Akademisyen şaşırtan açıklama: Türkiye, enerjide kendi kendine yeten bir ülke olacak
Yayınlanma:

Türkiye, Sakarya Gaz Sahası’nda ilk gazı geçtiğimiz mart ayında karaya ulaştırırken Gabar dağında da enerji yatırımında dev adımlar atıyor. Sakarya Gaz Sahası’nda, doğu ve güneydoğuda keşfedilen petrol rezervleri bu alandaki Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği açığını ortaya çıkarıyor. Öğretim Görevlisi Tabiat Tan Yıldız ve Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İsmail Durgut, 710 milyar metreküplük doğal gaz rezervinin Türkiye’nin enerjide dışa olan ihtiyacına nasıl bir etki oluşturacağını İHA muhabirine değerlendirdi.
Yıldız, keşiflerin artmasıyla müjdelerin ardı ardına geleceğinin altını çizerek “Çok kısa sürede inanıyorum ki enerjide dışa ihtiyacımız azalacak ve kendi kendine yeten bir konuma geçeceğiz. Bu hususta olumlu değerlendiriyorum bu gelişmeleri. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamalarına göre keşifler yapıldıkça müjdelerde ardı ardına gelir diye düşünüyorum“ ifadelerini kullandı.

“YURT DIŞINDAKİ ÖĞRENCİLERİMİZ MİLLİ ENERJİ POLİTİKALARI ÇERÇEVESİNDE TÜRKİYE’YE GERİ DÖNECEKTİR”

odtu.png

Yıldız, her sene mezun ettikleri 40- 45 civarı mezunlarına yurt dışı ve yurt içindeki birçok petrol şirketinden teklif geldiğini söyleyerek yurt dışına çıkan doktora öğrencilerinin de tecrübe kazandıktan sonra Türkiye’nin milli projeleri için geri döneceklerini aktardı. Yıldız şöyle konuştu:

,“ODTÜ Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği bölümü öğretim görevlileri olarak bu açığı kapatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Her yıl bölümden 40- 45 civarı mezun vermekteyiz. Bunların çoğu Türkiye’deki petroller şirketleriyle yurt dışındaki petrol şirketlerinden iş teklifi alıp çalışmaya başlamakta. Geri kalan Master ve Doktora öğrencilerimizde dünyanın saygın üniversitelerinde kabul almakta. Bu şu durum demek yurt dışına giden öğrencilerimiz tecrübe kazandıktan sonra Türkiye’ye geri dönecek ve Milli enerji politikaları çerçevesinde ülkelerine geri dönecekler.”

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.