Sismothon: Füzyon Enerjisi Alanında Uluslararası Bir Etkinlik

Sismothon: Füzyon Enerjisi Alanında Uluslararası Bir Etkinlik

Sismothon: Füzyon Enerjisi Alanında Uluslararası Bir Etkinlik
Yayınlanma:

Ankara Mamak Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji Müdürlüğü bünyesinde kurulan Mamak Füzyon markası, Füzyon Topluluğu, AFAD, ÖİB ve Ankara Üniversitesi işbirliğiyle hackathon düzenledi. Yazılımcılar, arayüz tasarımcıları ve bilgisayar programcılarını bir araya getiren hackathon, deprem öncesi, sırası ve sonrasında önlem almak, altyapı oluşturmak, depremin olumsuz etkilerini azaltmak veya ortadan kaldırmak için yenilikçi ve teknolojik çözümler üretmek amacıyla yeni projeler geliştirmek üzere bir araya geldi.

Hackathon süresince, alanında uzman kişiler, deprem öncesi ve sonrası süreçler için geliştirilen projeler hakkında önemli sunumlar yaptı. Katılımcılara ekip oluşturma, yalın tuval, sunum becerileri, tasarım odaklı düşünme, yapay zeka ve Python, web tasarımı ve JavaScript, Android ve IOS'ta mobil uygulamalar, depreme hazırlık ve müdahale eğitimleri verildi.

fuzyon2.jpg

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Hasan Mandal, Füzyon etkinliğine katılarak sunum yaptı ve öğrencilerle bir araya gelerek projeleri hakkında bilgi aldı. Mandal, Sismohon etkinliğinde katılımcı öğrencilere başarılar diledi.

Sismohon etkinliğine katılarak gençlerle bir araya gelen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, genç nesle olan güvenini dile getirerek, "Biz geçen yüzyılın çocuklarıyız, siz de bu yüzyılın çocuklarısınız. güzel ülkemizi daha da ileriye taşıyın. Yeteneklerinizden şüphemiz yok. Gençlerimize güveniyoruz."

fuzyon3.jpg

Etkinlikte META ekibi ile Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden Abdullah Onur Yılmaz, Ali Talip Coşkun ve Muhammed Talha Kızılgül birinci oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden Umut Güzel, Samet Burhan, Ahmet Burak İmal ve Tolga Selimoğlu ikinci oldu. Ankara Beştepe Koleji 10. sınıf öğrencileri Arif Emre Özden, Nail Erdem Demir, Bahar Demirbaş ve Zeynep Aziz üçüncü oldu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.