TikTok'tan yapay zeka adımı

TikTok, dezenformasyonla mücadele kapsamında uygulamaya yüklenen yapay zekayla üretilmiş fotoğraf ve görüntüleri etiketleyen ilk video paylaşım platformu olduğunu açıkladı.

TikTok'tan yapay zeka adımı
Yayınlanma:

Yazılı bir açıklamada, dijital içeriğin yapay zekayla üretildiğinin farkında olmayan kullanıcıların yanıltılmasını önlemek amacıyla, platforma yüklenen içeriğin, uygulamanın kendi filtrelerinde olduğu gibi etiketleneceği belirtildi.

Açıklamada, platforma yüklenen fotoğraf ve video içeriğine meta veri eklenerek yapay zeka tarafından üretildiği saptanan içeriklerin etiketleneceği ve gelecekte ses dosyalarının da bu amaçla taranacağı ifade edildi.

Bu adımın TikTok'un yapay zeka içeriğini etiketleyen ilk video paylaşım platformu olduğu vurgulanırken, İçerik Kanıtlama ve Orijinallik Koalisyonu'nun "içerik kimlik bilgileri" teknolojisinin kullanılacağı da bildirildi. Bu koalisyon, Adobe, Arm, Intel, Microsoft ve Truepic gibi firmaların işbirliğiyle oluşturulmuştur.

Sivil toplum kuruluşu Yapay Zeka Alanında Ortaklık'ın (PAI) Yapay Zeka ve Medya Entegrasyonu Başkanı Claire Leibowicz, filigran tekniklerine kıyasla "içerik kimlik bilgileri" teknolojisinin şeffaflığa daha fazla katkı sağladığını değerlendirdi.

TikTok'un kullanım koşulları, bir yıldan fazla bir süredir platforma yüklenen gerçekçi yapay zeka içeriklerinin etiketlenmesini gerektiriyordu.

Geçen yıl yapılan açıklamalarda, Meta'nın gelecekteki sürümlerde yapay zeka araçları tarafından üretilen görsellerin yanı sıra videoların ve ses dosyalarının da tanımlanmasını kolaylaştıracak teknik standartlar için sektör ortaklarıyla çalıştığını ve Google'ın da YouTube ve diğer platformlarına yapay zeka etiketlerinin eklenmesini duyurduğu hatırlatıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.