Türkiye'nin ilk uzay yolcusu kim? Cumhurbaşkanı Açıkladı İşte Uzaya gidecek Türkler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST'te açıklama yaptı ve Türkiye'nin uzaya göndereceği iki Türk'ü tanıttı.

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu kim? Cumhurbaşkanı Açıkladı İşte Uzaya gidecek Türkler
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama:

uzay-yolculari.jpg

"Binlerce vatandaşımızın başvurusu arasından iki uzay yolcumuzun seçimini tamamladık ve bu süreçte bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz. 2023 yılının son çeyreği, uzay yolcularımızın uzayla buluşma zamanı olarak planlanmıştır. Şimdi ise uzay yolcularımızı tanıma zamanı geldi. Alper Gezeravcı kardeşimiz, Hava Kuvvetleri'nde önemli başarılara imza atmış bir kahraman Türk pilotumuzdur. Kendisi Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün boyunca kalacak. Yedek isim ise Tuva Cihangir Atasever'dir."

screenshot-1-002.jpg

ALPER GEZERAVCI KİMDİR?

Alper Gezeravcı pilottur ve Hava Harp Okulu Elektronik Mühendisliği mezunudur. ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü'nden Yöneylem Araştırması alanında yüksek lisans derecesi aldı. F-16 pilotu olan Gezeravcı, 21 yıl Türk Hava Kuvvetleri'nde görev yaptı. Aynı zamanda Türk Hava Yolları Pilotları Derneği çalışma grubu üyesidir.

screenshot-2-001.jpg

UZAY YOLCUSU PROJESİ DETAYLARI

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı şerefine gerekli eğitimleri tamamlayan bir Türk vatandaşı Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilecek. Bu görev kapsamında Türkiye'nin ilk insanlı uzay görevi gerçekleştirilecek ve bilim insanlarımız Uluslararası Uzay İstasyonu koşullarında deneyler yapma imkanına sahip olacak. Bu görevi yerine getirmek için Türk vatandaşlarının yaptığı başvurular arasından iki aday seçildi. Seçilen adaylar TUA veya TÜBİTAK nezaretinde istihdam edilecek ve 10 yıl zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunacaktır. Astronot eğitimini başarıyla tamamlayan adaylardan biri, yaklaşık 14 günlük uzay görevini gerçekleştirmek üzere Uluslararası Uzay İstasyonuna gönderilecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.