Twitter yasaklanıyor mu?

Türkiye'de günlük erişimi 1 milyondan fazla olan sosyal medya platformlarının Türkiye'de temsilci atama zorunluluğu bulunuyor. Ancak Twitter henüz adım atmış değil.

Twitter yasaklanıyor mu?
Yayınlanma:

2020'de yürürlüğe giren sosyal medya yasası gereğince, platformların çeşitli yükümlülükleri yerine getirmesi gerekiyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Twitter'ın Türkiye'de henüz temsilci atamadığını duyurarak, platforma reklam yasağı uygulandığını ve bant daraltma cezasının gündemde olduğunu belirtti.

Bakan Uraloğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen resepsiyonda, Twitter'a bant daraltma cezasının uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin bir soruya şu cevabı verdi:

"Hala 'X' Türkiye'ye temsilci atamadı. Bununla ilgili bir kanuni düzenleme de gerekecek. Görüşmelerimiz hala devam ediyor. Yürürlükte olan bir reklam yasağı var. Devamında bu dediğiniz de (bant daraltma) gündemimizde."

Twitter'a temsilci atamadığı için bugüne kadar 40 milyon TL idari para cezası ve reklam yasağı uygulandı. Twitter, Türkiye'deki reklamverenlerden reklam alamamakta ve yalnızca yurt dışından aldığı reklamları Türkiye'deki kullanıcılara gösterebiliyor. Devamında Twitter'a yüzde 50 bant daraltma cezası ve ardından yüzde 90'a kadar bant daraltma cezası uygulanması bekleniyor. Bu cezaların uygulanması halinde Twitter'a erişim yavaşlayacak ve kullanıcılar Twitter'a normalden daha zor erişebilecektir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.