Eyüp Kara

Eyüp Kara

Bir devir kapandı

Bir devir kapandı

Gençlerbirliği’nde bir devir kapandı. Efsane Başkan İlhan Cavcav’ın binbir zorlukla bugünlere getirdiği Alkaralar’da yeni dönem başladı. Babadan, oğula geçen bir hanedanlık nihayet köşesine çekildi.

Merhum İlhan Cavcav’ın hayatını kaybetmesinin ardından başkanlık koltuğuna oturan oğlu Murat Cavcav yönetiminde bir türlü istikrar yakalayamayan Gençlerbirliği’ne kaçınılmaz sona adım adım gelindi.

Başkan İlhan Cavcav’ın kılı kırk yararak özellikle Afrika ülkelerinden bulup Türkiye’ye getirdiği oyuncular adeta fırtına gibi esmiş yüksek maliyetlerle İstanbul kulüplerine satılmış ve Gençlerbirliği Kulübü kasasını doldurmuştu.

Başkan İlhan Cavcav öylesine tutumluydu ki kulübün bir kuruş parasının boşa harcanmasına gönlü elvermezdi. Şimdi dönüp bakıyorum nereden nereye gelmiş Gençlerbirliği. Transfer yapamıyor, oyuncularının parasını ödeyemiyor. Yazık ki ne yazık.

Gençlerbirliği’nde hafta sonu Olağanüstü Genel heyecanı vardı. Geçen hafta yapılması planlanan fakat yeterli üye çoğunluğu sağlanamadığı için 31 Temmuz Pazar gününe ertelenen Gençlerbirliği Spor Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurulda mevcut Başkan Niyazi Akdaş aday olmazken, Talip Çankırı ve Arda Çakmak başkanlık için yarıştı.

Genel kurulda başkanlık için Talip Çankırı ve Arda Çakmak başkan olabilmek için yarıştı. 409 delegenin 243’ünü Talip Çankırı alarak Kırmızı Siyahlı Kulübün yeni başkanı olurken, Arda Çakmak ise 158 oy aldı.

Gençlerbirliği Spor Kulübü’nde 40 yılı aşkın süre devam eden Cavcav döneminin ardından başkanlığa seçilen Niyazi Akdaş, bu görevde 416 gün kaldı. 10 Haziran 2021 tarihinde başkanlığa seçilen Akdaş, 5 Haziran 2022'de yeniden bu göreve layık görülmüştü. Gençlerbirliği'nin 31 Temmuz 2022'de yapılan olağanüstü genel kurulunda başkanlığa aday olmayan Niyazi Akdaş'ın dönemi 416 gün sürmüş oldu.

Başkanlık koltuğunu devralan Talip Çankırı’yı zor bir dönemin beklediğinin altını çizmekte fayda var. Çünkü şuan kulübün transfer yasağının kaldırılması için acilen 40 milyon TL’ye ihtiyaç var. Bu para nasıl bulunur, kimin cebinden çıkar orasını bilmem ama yeni yönetimin işi çok zor.

2004'ten itibaren farklı dönemlerde Gençlerbirliği yönetiminde yer alan Talip Çankırı acı bir tespiti gözler önüne serdi ve dedi ki, “Gençlerbirliği kayyuma gidecek sahipsiz kalacak bir takım değildir” diyerek durumun ne kadar vahim olduğunu ifade etti.

Başkan Talip Çankırı öncelikli hedeflerinin yeniden altyapıya yönelmek olduğunun özellikle söyledi. Bana göre de Gençlerbirliği yeniden altyapısına dönerek buradan çıkaracağı yıldızlarla yeniden bir yükselişe geçebilir.

Aksi takdirde taşıma suyla değirmenin dönmediği ortada. Kulübün kasasından çıkan her kuruş büyük yıkımlara neden oluyor. Sürekli oyuncu transfer ederek bu işin altından kalkılamayacağı bir kez daha görüldü.

Neticede Gençlerbirliği altyapısından çıkaracağı oyuncuları satarak yeniden eski güzel günlerine dönebilir. Yeter ki bu konu ciddiye alınsın.

Yeni yönetimin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Gerçekten Başkan Talip Çankırı ve ekibi ateşten gömlek giydi. İnşallah temennim odur ki bu yönetimde işin altından kalksın yoksa inanın bu güzide kayyumun atanması hiç uzak bir ihtimal değil…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi