Okan Bal

Okan Bal

Bir lider kadının vedası

Bir lider kadının vedası

HERKESİN HARCI DEĞİLDİR "LİDER" OLMAK

Kolay değildir, her zerresinde emeğinin olduğu, ilmik ilmik dokuduğun, büyük bir özveri ile onca zorluğa göğüs gerdiğin, geceni gündüzüne kattığın, ideallerin, ihtirasların uğruna, kaç uykunu böldüğün, yıllarını verdiğin partini bırakıp gitmek ve bir kenara çekilmek, hiç kolay değildir.

*

Meral Akşener'in kurultaydaki veda konuşmasını dinledim. Oldukça duygusal ve samimi bir veda konuşması yaptı. İYİ Partili olmasam da ayrılmasına üzüldüğümü ifade etmeliyim.

*

Meral Hanım'a baktığım zaman, Cumhuriyet'in yetiştirdiği, Atatürk ilke ve idealleri yolunda, Türk kadınını en iyi şekilde temsil etmiş, bakanlık ve Meclis Başkanvekilliği gibi önemli görevlerde bulunmuş, vatansever bir kadın görüyorum. Hepsinden öte bir lider kadın görüyorum. Siyasi bir partiye 6 yıl liderlik etmek hiç kolay iş değil. Hele ki erkek hegemon bu siyaset içinde...

*

2018 yılında henüz yeni kurulmuş bir partiye liderlik ederek girdiği ilk genel seçimde halkın teveccühünü kazanarak 5 milyona yakın oy alması ve 43 vekil çıkararak meclise girmeyi başarması hiç şüphesiz, Meral Akşener'in eseridir.

"6'LI MASA" OLACAK İŞ DEĞİLDİ

"6'lı Masa" masalına inananlar, bugün bu masalı hayal kırıklıkları ile anıyor. Doğrusu 2 başlılık bile pek hayra alamet değilken, 6 başlılık fikri zaten sonun başlangıcı idi. Bu sonu görmek için kahin olmaya lüzum yok.

*

Geriye dönüp baktığınız zaman ne masadan eser var, ne ittifaktan, ne başarıdan, ne de masadakilerden...

*

Halkın beklentilerine doğru kulak verdiğiniz zaman halkın teveccühünü de kazanmanız mümkündür. 6'lı Masa maalesef bu samimiyeti ve inandırıcılığı o dönem yakalayamadı.

*

Meral Hanım'ın son 1.5 yıldır uyguladığı yanlış strateji politikası partide anlaşmazlıkları, arkası kesilmeyen istifaları bitmeyen tartışmaları peşi sıra getirdi. Seçmen bu olumsuz tablo karşısında tavrını sandıkta net bir şekilde gösterdi.

*

Netice itibariyle Meral hanım iğneyi kendisine batırarak büyük bir olgunluk gösterdi. Başarı da olduğu gibi başarısızlıkta da sorumluluğu üzerine aldı. Yaptığı yanlışları çekinmeden dile getirdi. Genel başkanlıktan ayrılma kararı alması siyasete örnek teşkil edecek bir davranış oldu.

*

İYİ Parti'de Meral Akşener dönemi fiilen bitmiş olabilir ama bugüne kadar duruşu ile, başarıları ile, partiye ve Türk siyasetine kazandırdıkları ile siyasi tarihin son 30 yılına damga vurmuş adını "Lider" olarak yazdırmıştır.

*

Meral Hanım'ın ardından yapacağım tek şey, onu gönülden alkışlamaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Okan Bal Arşivi