Eyüp Kara

Eyüp Kara

Bir Ndiaye vardı

Bir Ndiaye vardı

Ankara’dan bir Papa Alioune Ndiaye geçti. Ama ne geçiş. Hani derler ya Rüzgar gibi geçti. İşte aynen öyle geçti gitti.

27 Eki 1990 Senegal’in Başkenti Dakar’da doğan 26 yaşında ve 1.80 metre boyundaki forvet, orta saha, sağ açık, sol açık artık aklınıza neresi gelirse orada oynayan çok yönlü bir oyuncu.

Yani takımın savunması hariç nerede bir sıkıntısı varsa oraya koy orada oynasın. Hiç sırıtmaz hiç yadırgamaz ve çıkar futbolunu oynar elinden gelenin de en iyisini yapar. Şunu belirtmekte fayda Galatasaraş’ın şuana kadar yaptığı en iyi transfer bence Ndiaye. Bunu lig başlayınca göreceğiz.

2 Ağustos 2015 tarihinde Norveç’in Danimarka’nın FK Bodo Glimt takımından transfer edildiğinde adını sanını pek duyan ve bilen yoktu ta ki Osmanlıspor’a transfer olup ortaya koyduğu performans ortaya çıkıncaya kadar.

Osmanlıspor iki yıl önce 300 bin euro verip kadrosuna tattığı Ndiaye’den tam tamına 7 milyon 200 bin euro kazanıp turnayı gözünden vurdu.

Ndiaye önceki gün Galatasaray’a imza attı ve İstanbul’un yolunu tuttu. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah çok başarılı olur ve Galatasaray’a büyük katkı ve destek gollerini peş peşe atarak aldığı paranın hakkını verir tek temennim bu.

Ndiaye Galatasaray ile 4 yıllığına anlaştı ve yıllık 2,750.000 euro garanti ücret alacak. Yani nereden bakarsanız bakın gerçekten iyi bir ücret alacağı kesin. Eğer Galatasaray Ndiyae başka takıma gitmek isterse veya sözleşmesini feshetmek isterse 18.000.000 milyon euro ödeyecek.

Yani anlayacağınız Papa Alioune Ndiaye gelirken az kazandırdı giderken hem kulübüne kazandırdı hem kendi kazandı.

Şimdi düşünüyorum dört büyük kulübümüzün UEFA’nın finansal takibinde olduğu şu günlerde böylesine çılgın rakamları saçması gerçekten düşündürücü. Hem paramız yok diyorlar hem de bu kadar parayı UEFA’ya rağmen nereden bulup veriyorsunuz bunu da anlamış değilim.

Evet Ndiaye Osmanlıspor’a geldiğinde böylesine başarılı bir performans ortaya koyacağını belki kendisi de tahmin etmiyordu. Fakat takımın kimyası, bulunduğu şehir ve bulunduğu takımın kalitesi kendisine çok şey kattı ve bugünkü konumuna geldi.

Fakat şunu unutmayalım ki çok örnek var karşımızda. Kendi takımlarında çok başarılı olup büyük kulüpleri peşinden koşturup sonra transfer olduktan sonra ortaya koydukları performanslarla hayal kırıklığı yaratanları göz önünde bulundurmakta fayda var.

İnşallah Papa Alioune Ndiaye bunların dışında kalır ve Galatasaray’da çok başarılı olur ve çok güzel bir performans ortaya koyar ve takımının başarısında söz sahibi olur. Tek umudumu ve temennim bu.

İnşallah İstanbul’un büyülü dünyası ve çekici atmosferi kendisini aldatmaz ve farklı rüyalara kapılmaz. Yoksa İstanbul’a gelen birçok yıldız gibi sönüp gider ve esamesi bile okunmaz. Yolu açık olsun ve adını hep başarılı futbolu ile anarız…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi