İhsan Akça

İhsan Akça

Biraz daha sabır

Biraz daha sabır

Bilindiği gibi bu korona denilen bela bir seneden fazla zamandır başımızın belası oldu. Hem sağlığımızı hem ekonomimizi perişan etti. Canımızı aldı, günümüzü karanlığa çevirdi. Komşuluk, akrabalık ilişkilerimizi mahvetti. Komşu komşuya gidemez oldu. Düğünlerimiz yapılamadı, cenazelerimize iştirak edemedik. Hastalarımızı ziyaret edemedik. Daha sayamayacağımız sıkıntılarla karşılaştık. Çalışanlarımız çalışamaz oldu, esnaf günlük gelirini karşılayamadığı gibi geçim sıkıntısıyla uğraştı.

Devlet her ne kadar yardımcı olmaya çalıştıysa da ihtiyaca cevap veremedi. İşte bütün bunları düşünerek son kararlara daha çok dikkat edelim. Sabırlı olalım, bir an önce korona denilen bu beladan kurtulalım. Salgın yavaşladı diye sakın tedbirlerden vazgeçmeyelim. Bu virüsün halen kimde olduğunu bilemeyiz. Bu belaya fırsat vermeyelim. Biz ne zaman ihmal eder, kurallardan vazgeçersek, ummadığımız zamanda koronaya yakalanırız.Televizyonlarda bir reklam var ya, hasta ne diyor: “Bana bir şey olmaz dedim, maskeyi takmadım, mesafeye uymadım, temizliği ihmal ettim. İşte o zaman koronaya yakalandım. Şimdi nefes alamıyorum. Oksijen tüpüyle yaşamaya çalışıyorum. Ne kadar hata yaptığımı şimdi daha iyi anlıyorum. Ne olur sayın vatandaşlarımız sizler de benim düştüğüm hataya düşmeyin. Sonra çok pişman olursunuz. Sağlığınızın kıymetini bilin. Kurallara daha dikkatli uyarak korona belasına fırsat vermeyin.” 

Bu milletin başında iki bela var. Biri bütün dünyanın da gündeminde olan korona, ikincisi kendi milletimizin belası PKK. Bu iki pislikten ne zaman kurtulursak, işte o zaman hem şehit acılarımızdan kurtulacağız hem de ekonomik sıkıntılardan kurtularak yaşam seviyemizi yükseltmiş olacağız. Her iki belaya da su gibi para harcıyoruz. Üstelik Mehmetçiklerimiz, polislerimiz ve sağlık çalışanlarımız gece gündüz bu görevinin başında; ailesinden, çevresinden uzakta nöbetteler. Onun için millet olarak umursamazlık yapmayalım. Genelgelere gerek kalmadan kurallara uyalım. Milletçe hepimiz terörsüz, koronasız günlere kavuşalım. Bütün güvenlik güçlerimiz ve sağlık çalışanlarımız, esnafımız, ekmeği için çalışanlarımız huzura kavuşsun. Millet olarak işverenimiz, işçimiz işine dört elle sarılsın; milletimizin selametini sağlasın. Seralarımız canlansın, ticaretimiz artsın. Turizm merkezlerimiz de rahatlasın, milli gelirimiz artsın, Türk Lirasının değeri yükselsin hepimiz de rahat edelim. Ankara'mızın sevgili halkı korkalım, neden? Virüsten; korkalım, neden? Kurallara uymazsak; korkalım neden? Sağlığımızın kıymetini bilmezsek… Bazı vatandaşlar yasak kalktı diye kontrollerden bile rahatsız oluyorlar.

Eğer kontrolü lüzumsuz görürsek, kuralları ihmal edersek, bir daha kısıtlamanın gelemeyeceğini bilemeyiz. Tedbiri elden bırakmayalım, görevini yapanlara yardımcı olalım. Alınacak her tedbir kendi menfaatimiz içindir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan Akça Arşivi