İhsan Akça

İhsan Akça

Bizden ne istiyorlar

Bizden ne istiyorlar

 

 

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Cumhuriyeti Devletinden ne istiyor. Bunu söylemeye gerek yok. Çünkü bütün dünyada bunu bilmeyen kalmadı. Amerika 15 Temmuz olayını anlamış gibi görünmüyor. Görünse bu vatan hainliğini iyi anlayabilse “Fetö’yü” bağrına basmaz. Yalnız FETÖ’mü vatanına ihanet eden yüzlerce vatan haini kucakladı. Neden çünkü onlarla Türkiye’den intikam almak. Bu kaçak vatan hainleri onlar için bir kozdu. Bunu kullanmaya başladılar.

Türkiye’yi güvenlik için sakıncalı bulup vatandaşlarının Türkiye Seyahatlerini engellemeye çalışıyorlar. Bunu 2016 yılında Avrupa Devletleri de yaptılar. Amaçlar aynı Türkiye’yi ekonomik yönden zor durumda bırakmak. Bunda da umduklarını bulamadılar. Çünkü Amerika ve Avrupa da yaşayan halk Türkiye’nin kıymetini onlardan daha iyi biliyor. Çünkü Türkiye Amerika’dan da Avrupa’nın birçok devletinden daha güvenilir bir ülke.

Avrupa konseyi de Türkiye’den intikam almaya çalışıyor. Onlara göre de Türkiye hukukun üstünlüğünü, insan hakları ve demokrasi alanında yaşayan olumsuzluklar ülkesiymiş. Onun için Avrupa konseyinde ki parlamenter sayısını 18’den 12’ye düşürmüş. Acaba Türkiye’nin yaşadığı 15 Temmuz ihanetini Dünya’da yaşayan başka bir devlet gösterebiliyorlar mı? Gösteremezler. Kendi devletine böyle bir ihanet kendi adamlarıyla kendi silahlarıyla kendi uçaklarıyla yapılmamıştır. Bu hainlerin temizlenmesi için alınan tedbirleri hukuk ihlali,  insan hakları gaspı, demokrasi dışı davranış olarak yorumlayanlara sormak istiyoruz. Bu hainlik onlardan birine yapılsaydı acaba, bunu yapanları çiçekle mi karşılarlardı. Fransa’da on kişi öldü de iki yıl olağan üstü uygulama yaptı. Onu hiç gören yok bütün amaç Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak o zaman kör gözleri öyle açılıyor ki her yaptıkları onlar için doğru.

NATO ne yapıyor o da akıl babalarının şemsiyesi altında kalmaya çalışıyor. Türkiye toprakları Suriye sınırından taciz edildikçe onlar seyrediyor. Türkiye benim üyem onlara karşı sorumluluğum var oraya yapılan tehditler bana yapılmış diyemiyor. Ne zaman ki Türkiye sesini yükseltip sizin göreviniz nedir? Denilince oradaki oluşumu bize bildirmediler diyor bu nasıl görev NATO’nun her isteğini yerine getiren Türkiye’ye karşı NATO ne zaman uyanacak, uyanması da gerekmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendi sorununu kendi çözecek onun için kimseye ihtiyacı yok. Yalnız bu haklılığını anlatmak için bütün diplomatik çalışmaları yapıyor. Yapmaya da devam edecek.

Türkiye kendi güvenliğini korumak için Suriye’ye girince Türk askerine Amerika’nın gönderdiği silahlar kullanılırsa Amerika bundan utanmayacak mı? Teröristlerin elini güçlendirdiğinden hicap duymayacak mı teröristlerin baskısı ve zulmüyle evini yurdunu terk eden halkın durumundan ölen çocuklardan tahrip olan şehirlerden ibret almayacak mı? Onları yapan ve ya yaptıranlar insan hakları savunucusunu hukukun üstünlüğünü uyguluyor demokrasi hayranı oluyor. Türkiye Cumhuriyeti böyle bir hukuku böyle bir insan haklarını böyle bir demokrasiyi kabul etmez. Zaten Suriye’de önce kendi sınır güvenliğini sağlamak sonra da evinden yurdundan olanları korumak için girer. Başka hiçbir niyeti yoktur. Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan Akça Arşivi