Akdağmadeni'nde Güneş Enerji Santrali kuruluyor

Yozgat Akdağmadeni Belediyesi, 24 bin metrekarelik bir alanda kurulacak Güneş Enerji Santrali'nin inşasına başlamaya hazırlanıyor.

Akdağmadeni'nde  Güneş Enerji Santrali kuruluyor
Yayınlanma:

Akdağmadeni Belediye Başkanı Nezih Yalçın, 1.2 MW gücünde enerji üretecek olan santralin inşa çalışmalarının önümüzdeki hafta başlayacağını duyurdu. Başkan Yalçın, ihale sürecinin tamamlandığını ve yüklenici firma ile imzaların atıldığını belirterek, çevreye duyarlı, yenilenebilir enerji üretimi ile ilçeye güç katacak bu projenin önemli bir adım olduğunu vurguladı.

BELEDİYEYE GELİR SAĞLANACAK

Yalçın, yapmış olduğu açıklamada, göreve geldikleri günden bu yana ilçeye kazandırdıkları en büyük yatırımlardan biri olan Güneş Enerji Santrali projesinin kurulum çalışmalarına başladıklarını belirtti. Bu proje ile kendi enerjisini üreterek enerji maliyetlerini düşürmeyi hedeflediklerini ifade eden Başkan Yalçın, ayrıca fazla üretilen elektriği satarak belediyeye gelir sağlamayı planladıklarını söyledi.

yalcin.jpg

GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR PROJELER YAPILDI

Yalçın, göreve geldikleri günden itibaren ilçede kalıcı ve büyük işlere imza attıklarını belirterek, Akdağmadeni'nin geleceğe güvenle bakabilmesi için sıfır atık tesisi gibi projelerle geri dönüştürülebilir kaynakları ekonomiye kazandırdıklarını söyledi. İçme suyu barajının yapılması için gösterdikleri çaba ve diğer altyapı-üst yapı çalışmalarının yanı sıra ilçenin sorunlarını kökten çözmek ve halkın menfaatini gözetmek amacıyla hareket ettiklerini vurgulayan Yalçın, desteklerinden dolayı vatandaşlara teşekkür etti ve Güneş Enerji Santrali'nin ilçe ve halk için hayırlı olmasını diledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.