Asırlık Yozgat Saat Kulesi tekrardan hayata döndü

Yıllardır Yozgat'ın sembolü olan tarihi Saat Kulesi, uzun bir süredir sessiz kalmıştı. Ancak şimdi, uzun bir aradan sonra, Yozgat Belediyesi'nin çalışmaları sayesinde tekrar hayata dönüyor.

Asırlık Yozgat Saat Kulesi tekrardan hayata döndü
Yayınlanma:

İkinci Abdülhamid Han döneminde temelleri atılan ve 1908 yılında dönemin Belediye Başkanı Tevfik Zade Ahmet Bey tarafından inşa edilen bu 116 yıllık kule, şehrin merkezindeki tüm ihtişamıyla göz kamaştırıyor.

Belediye Başkanı Kazım Arslan'ın önceliklerinden biri olan Saat Kulesi'nin restore edilmesi ve saat mekanizmasının tamir edilmesi, şehrin kimliğini tekrar kazanmasına ve tarihine yeniden bağlanmasına yardımcı oluyor. Kule, bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından, ilk günkü gibi işler hale getirilerek şehrin hizmetine sunuldu.

kule2.jpg

Başkan Arslan, "Saat kulemizin sembol olarak yaşaması lazım. Yaklaşık 5-6 yıldır kulemizdeki saat çalışmıyordu. Göreve başladık ve bu konuda vatandaşlarımdan gelen talebi de dikkate alarak bakım ve onarım çalışması yaptık. Bugünden itibaren Saat Kulemiz çalışır duruma geldi." diyerek, kentin önemli simgelerinden biri olan Saat Kulesi'nin restore edilmesinin ve tekrar işler hale getirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Vatandaşlardan Rasim Demirkapak da, Saat Kulesi'nin Yozgat'ın önemli simgelerinden biri olduğunu belirterek, kuledeki saatlerin tekrar çalışmaya başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.