Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Kırşehir’de müjdeyi verdi: Ahilik seçmeli ders olacak

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara'yı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, yeni bir mesleki eğitim politikası üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Kırşehir’de müjdeyi verdi: Ahilik seçmeli ders olacak
Yayınlanma:

Bu politika kapsamında Ahilik ve fütüvvet derslerini seçmeli ders haline getirdiklerini ve program içinde Ahiliği anlatacaklarını ifade etti.

Şamlıoğlu, Kasım ayından itibaren il programlarına ağırlık verdiklerini ve bu programlar sayesinde eğitim yöneticileri, valiler, iş dünyası temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiklerini dile getirdi. Bu sayede bakanlık politikalarını alanında doğrudan gözlemleme ve paylaşma fırsatı bulduklarını belirtti.

Vali Buhara ise merkez ile taşra arasında anlayışın artması ve belirlenen politikaların doğru şekilde uygulanması için birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Daha sonra Şamlıoğlu, Kırşehir'deki İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki yöneticiler ve okul müdürleriyle bir araya geldi. Ardından AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal'ı ziyaret etti ve partililerle buluştu.

Şamlıoğlu, Kırşehir'de mesleki eğitim zirvesi ve usta-çırak buluşmaları gerçekleştireceklerini belirtti. Mesleki eğitim alanında büyük çaba harcadıklarını ancak istedikleri seviyeye ulaşamadıklarını ifade eden Şamlıoğlu, yeni mesleki eğitim politikasının iş ahlakını ve Ahilik kültürünü vurgulayacağını söyledi. Helal kazancın önemine dikkat çeken Şamlıoğlu, Ahilik kültürünün markalaşma sürecinde merkezi bir rol oynadığını vurgulayarak, bu değerlerin yeniden anlaşılmasını sağlayacak müfredat yaklaşımlarını hayata geçireceklerini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.