Bozok Üniversitesinde sokak hayvanları için etkinlik!

Yozgat Bozok Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, kampüslerinde barınan sokak hayvanlarının veterinerlik giderleri ve mama ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir etkinlik düzenledi.

Bozok Üniversitesinde sokak hayvanları için etkinlik!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Bozok Çevre ve Doğa Topluluğu tarafından organize edilen etkinlik, Doğa Dostu Kampüs Projesi çerçevesinde gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi giriş katında düzenlenen programa öğretim üyeleri, öğrenciler ve hayvanseverler yoğun ilgi gösterdi. El işi, takı, tablo, yiyecek ve içecek gibi çeşitli ürünlerin satışının yapıldığı etkinlikte, katılımcılar kampüs hayvanları için bağışta bulundu.

AMAÇ HAYVANLARIN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAK

Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Gedik, 9 yıldır devam eden Doğa Dostu Kampüs Projesi kapsamında sokak hayvanlarının bakım ve beslenme ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtti. Gedik, etkinliğin amacının, hayvanların veterinerlik, barınma ve mama gibi ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu vurguladı.

Etkinliğe destek verenler arasında yer alan Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Kader ise, projenin sevgi ve gönüllülük temelli olduğunu belirterek, elde edilen gelirlerin hayvanların bakımı ve sağlığı için kullanılacağını ifade etti. Kader, bu tür etkinliklerin diğer üniversitelere de örnek olmasını umduklarını dile getirdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.