Çanakkale Şehitleri anısına Kırşehir'de 'seferberlik ekmeği' yapılıyor

Sosyal bilimler öğretmeni Şenol Dönmez, Çanakkale Savaşı'nda şehit olan 438 Kırşehirli anısına 438 adet bu özel ekmeği yapma projesini hayata geçirdiğini söyledi.

Çanakkale Şehitleri anısına Kırşehir'de 'seferberlik ekmeği' yapılıyor
Yayınlanma:

Kırşehir'de, un, yoğurt, zeytinyağı, şeker ve tarhana mayası içeren özel bir ekmek üretimi gerçekleştiriliyor. Bu ekmek, zorlu şartlarda dahi uzun süre tazeliğini koruyabilmesiyle dikkat çekiyor.

Bir sosyal bilgiler öğretmeni, tarihi mirası yaşatmak ve çocuklara geçmişin zorluklarını öğretmek amacıyla, Çanakkale Savaşı'nda şehit olan 438 Kırşehirli anısına 438 adet bu özel ekmeği yapma projesini hayata geçirdi. Çanakkale Savaşları sırasında askerlerin sıkça tükettiği bu ekmeğin, uzun süre tok tutma özelliğine sahip olduğu biliniyor. Projenin amacı, çocuklara bu tarihi dönemin koşullarını deneyimleterek farkındalık yaratmak.

Öğretmen Şenol Dönmez, gelecek nesillere geçmişin bilgisini aktarmanın çok önemli olduğunu söyledi. Dönmez, "Kırşehirli 438 şehidimizin anısına bu ekmeği yapıyoruz." dedi.

Yapılan ekmeklerin camilerde dağıtılacağını ifade eden Dönmez, çocukların bu sayede o dönemin koşullarını bir nebze olsun hissedeceklere işaret etti.

Seferberlik ekmeğini ilk kez deneyen fırıncı Muhammet Köktürk, ekmek yapımıyla ilgili tecrübelerini paylaştı.

Köktürk, ekmeğin içinde tuz, maya, yoğurt, sıvı yağ ve yumurta gibi malzemeler olduğunu ifade etti.

Ekmeklerin yapımını merakla bekleyen ve tadına bakan çocuklar ise projeye büyük bir heyecanla katıldı. Ayrıca, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği de bu anlamlı projeye destek verdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.