Çeşnigir Köprüsü'nde bozlak türküleri yankılandı!

Kırıkkale'de tarih ve doğanın eşsiz buluşmasına tanıklık edildi. Selçuklu döneminden kalma tarihi Çeşnigir Köprüsü, yerel sanatçıların bozlak türküleri eşliğinde ziyaretçilere ev sahipliği yaptı. Davul zurna eşliğinde oynanan yöresel oyunlar ise katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Çeşnigir Köprüsü'nde bozlak türküleri yankılandı!
Yayınlanma:

Kırıkkale Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında, Turizm Haftası coşkusu Çeşnigir Köprüsü ve kanyonunda gerçekleşen bir konserle doruğa çıktı. "Ustalar Topluluğu" adı verilen yerel sanatçılar, bozlak türkülerini seslendirirken, davul zurna eşliğinde yöresel oyunlar da renk kattı.

Etkinliğe katılan Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran ve Karakeçili Kaymakamı Ali Can Uludağ, düzenlenen etkinlikler için organizasyon ekibine teşekkür etti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdoğan Çakmak, yaptığı açıklamada, Çeşnigir Köprüsü'nün şehrin turizm merkezi olduğunu vurgulayarak, etkinliğin amacının Turizm Haftası'nda bu önemli yapıyı ve doğal güzellikleri vurgulamak olduğunu belirtti.

bozlak.jpg

Çakmak ayrıca, "Ustalar Topluluğu" ile birlikte ücretsiz konser düzenlediklerini ve ziyaretçilere yöresel müzikler ve oyunlarla keyifli bir gün yaşattıklarını dile getirdi. Tarihi Çeşnigir Köprüsü'nün ve çevresinin binlerce yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirten Çakmak, bölgenin turizm açısından önemli potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Kırıkkale'nin tarihi ve doğal güzellikleriyle donatılmış bu eşsiz mekanını keşfetmek isteyenleri davet eden Çakmak, Kızılırmak'ın yer aldığı kanyonda gezinti yapabileceklerini, tekne turlarına katılabileceklerini ve tarihi Çeşnigir Köprüsü'nü ziyaret ederek unutulmaz anılar biriktirebileceklerini ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.