Kırıkkale'de zorlu tatbikat!

Kırıkkale'de doğal afetlere karşı alınan önlemler kapsamında arama kurtarma ekipleri, hassas burunlu köpeklerle gece tatbikatları gerçekleştirdi.

Kırıkkale'de  zorlu tatbikat!
Yayınlanma:

Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesindeki "İglo" ve "Hera" adlı köpekler, olası afet durumlarına karşı eğitim alıyor.

K9 Arama Kurtarma Köpek Birimi ekibi, soğuk kış gecelerinde bile köpeklerle tatbikatları sürdürüyor. Eğitmenlerin yönlendirmesiyle, köpekler enkaz altında saklanmış canlı hedefleri hassas koku alma yetenekleriyle bulma becerilerini geliştiriyorlar. Uzmanlar tarafından eğitilen bu köpekler, deprem, çığ, heyelan gibi afetlerde hayati bir rol üstleniyorlar.

K9 Arama Kurtarma Köpek Birimi Sorumlusu İsmet Pehlivanlı, yaptığı açıklamada, her mevsimde gece-gündüz süren eğitim ve tatbikatlarının devam ettiğini söyledi.

Doğal afetlerde görev almaya her zaman hazır olduklarını ifade eden Pehlivanlı, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'nın talimatıyla arama kurtarma biriminin kurulduğunu belirtti.

Pehlivanlı, 6 Şubat 2023'teki Pazarcık depremi gibi acil durumlarda hızla müdahale edebilecek şekilde hazırlandığını belirtti.

Pehlivanlı, ekiplerinin enkaz alanlarında tatbikatlar gerçekleştirdiğini ve köpeklerin etkinliğini doğrudan gözlemlediklerini dile getirdi. Köpeklerin afet bölgesindeki kişilerin kokusunu tespit ederek onları bulmada ne kadar etkili olduklarını gördüklerini belirten Pehlivanlı, bu başarıyı sürekli eğitimle sağladıklarını söyledi. Pehlivan, köpeklerin sadece deprem değil, sel, su baskını, göçük gibi çeşitli afet durumlarında da görev alabilecek şekilde eğitildiğini vurguladı.

Pehlivanlı, "İglo" ve "Hera" isimli hassas burunlu köpeklerin doğal afetlere karşı hazır olduklarını ve sürekli olarak eğitim aldıklarını belirtti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.