Kırıkkale'de 'hassas burunlar' doğal afetlere hazırlanıyor

Kırıkkale'de doğal afetlere karşı hazırlıklarını sürdüren arama kurtarma ekipleri, hassas burun köpekleriyle gece tatbikatı gerçekleştirdi.

Kırıkkale'de  'hassas burunlar' doğal afetlere hazırlanıyor
Yayınlanma:

Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün eğitim verdiği "İglo" ve "Hera" adlı köpekler, muhtemel doğal afetlere karşı aktif olarak eğitiliyor. K9 Arama Kurtarma Köpek Birimi ekipleri, köpeklerle enkaz altında saklanmış canlı hedefleri bulma çalışmalarını gece şartlarında da sürdürüyor. Uzman eğitmenler tarafından yönlendirilen köpekler, deprem, çığ, heyelan, kayıp gibi afet durumlarında önemli bir rol üstleniyor.

K9 Arama Kurtarma Köpek Birimi Sorumlusu İsmet Pehlivanlı, yaptığı açıklamada, ekiplerin her mevsimde gece-gündüz eğitim ve tatbikatlara devam ettiğini belirterek, doğal afetlere karşı her zaman göreve hazır olduklarını vurguladı. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'nın talimatıyla birimin kurulduğunu ifade eden Pehlivanlı, 6 Şubat 2023'te meydana gelen ilk depremde hızlı bir şekilde müdahale ettiklerini aktardı.

Enkaz alanlarında gerçekleştirdikleri tatbikatlara değinen Pehlivanlı, köpeklerin etkinliğinin önemine dikkat çekti. Köpeklerin, enkaz altındaki insan kokusunu tespit etme yeteneğine sahip olduğunu belirten Pehlivanlı, köpeklerin sürekli eğitim alması gerektiğini ve doğal afetlerde önemli bir rol üstlendiklerini söyledi.

Pehlivanlı, "İglo" ve "Hera" isimli köpeklerin doğal afetlere karşı hazır olduğunu ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.