Kırıkkale'de işe gitmemek için sahte belge düzenleyen kişiye şok

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Kırıkkale’de işe gitmemek için kendi raporlarını Photoshop’la değiştirerek sahte belge düzenleyen bir kişiye verilen cezayı onadı.

Kırıkkale'de işe gitmemek için sahte belge düzenleyen kişiye şok
Yayınlanma:

Yerel mahkemede alınan karara göre, Kırıkkale'de acil tıp teknisyeni olarak görev yapan kişi, ameliyat sonrası kendisine verilen 30 günlük istirahat raporunu Photoshop kullanarak değiştirerek 20 günlük sahte rapor oluşturdu. Ardından, muayene sonrası alınan 1 günlük raporu da 6 günlük sahte rapor haline getirdi ve bir özel hastaneden aldığı 10 günlük raporu da değiştirerek tekrar 20 günlük rapor haline getirdi.

Bu sahte raporları işverenine sunduğu ve işe gitmediği ortaya çıkan kişi hakkında "resmi belgede sahtecilik" suçundan kamu davası açıldı.

Kırıkkale’de bulunan Sulakyurt Asliye Ceza Mahkemesi, kişiyi 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırmış ve belgede sahtecilik sebebiyle sanık durumda olan kişinin avukatı, belgelerin aldatıcı olmadığını ve sahtecilik suçunun unsurlarının oluşmadığını iddia ederek yerel mahkeme kararını temyiz etti.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi ise yaptığı incelemede, avukatın itirazını kabul etmeyerek işlemlerin hem usule hem de kanuna uygun yapıldığına hükmetti. Sanığın eyleminin sabit olduğunu belirterek, verilen cezanın onanmasına karar verdi.

Yargıtay'ın bu kararı bu tarz davranışlar ve davalar için emsal karar olarak kullanılabilir.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.