Kırıkkale'de kuraklık çanları çalıyor

Kırıkkale'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı görülürken, düşük rakımlı turizm ve tarım bölgelerinde kuraklık tehlikesi devam ediyor. Kızılırmak Nehri üzerinde bulunan tarihi Çeşnigir Köprüsü ve kanyonunda yaz mevsimini aratmayan manzaralar yaşanıyor. Bu tarihi bölgede çekilen dron görüntüleri, kuraklık tehlikesini vurguluyor.

Kırıkkale'de kuraklık çanları çalıyor
Yayınlanma:

Kırıkkale'de, rakımı düşük bölgelerde tarım ve turizm alanlarında kuraklık tehlikesi devam ederken, 1744 rakımlı Dinek Dağı'nın zirvesi karla kaplandı. Kışın etkisiyle dağın zirvesinde oluşan kar örtüsü, görsel bir şölen oluşturdu. Çeşnigir Köprüsü ve kanyonun dron ile çekilen görüntüleri, kuraklık tehlikesini vurguladı. Dinek Dağı'na düşen ilk kar, bölgeye turist çekti. Vali Mehmet Makas, turizm bölgesinde projeleri inceledi ve vatandaşlarla sohbet etti.

BU YIL KURAK GEÇİYOR

Atlı Safari ve Doğa Parkı görevlisi Nuray Karakol, bölgede iki yıldır etkili olan kuraklığın devam ettiğini belirtti. Karakol, geçmiş yıllarda yüksek miktarda kar yağışı aldıklarını ancak bu yıl kurak geçtiğini ifade etti. Ancak, hafta sonuyla birlikte tekrar eski günlerine dönmeyi umut ettiklerini belirtti. Kar yağışının, parkın çeşitli aktivitelerini, kafeteryalarını, at binme ve ATV turlarını etkilediğini ve kar yağışının beklenildiğini söyledi.

kirikkale.jpg

KURAKLIKTAN KIRIKKALE DE ETKİLENDİ

At antrenörü Furkan Özyurt, iklim değişiklikleri nedeniyle Kırıkkale'nin bir kısmının kurak, bir kısmının ise yağışlı hale geldiğini belirtti. Özyurt, Çeşnigir bölgesinde yağış gözlemleyemediklerini ve normalde bu bölgede her yıl güzel yağışlar yaşandığını ifade etti. Aileleriyle birlikte Dinek Dağı'na gelen Engin Doğan, genel olarak ülkede kuraklık olduğunu ve Kırıkkale'nin de etkilendiğini söyledi. Şehirde kar olmadığı için Dinek Dağı'na gelerek çocuklarıyla birlikte kar görmeyi tercih ettiklerini belirtti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.