Kırıkkale'de kuraklık çanları çalıyor: Çiftçiler tedirgin!

Kırıkkale'de Ocak ayının sonlarında yüksek kesimlere düşen kar, Şubat ayının ortalarında artan sıcaklıkla eridi. Kurak bir kış geçiriliyor ve bu durum tarım arazilerini olumsuz etkiliyor.

Kırıkkale'de kuraklık çanları çalıyor: Çiftçiler tedirgin!
Yayınlanma:

Kırıkkale'de yağış miktarının az olmasıyla birlikte kuraklık, tarımsal üretimi olumsuz etkiliyor. Bin 744 rakımlı Dinek Dağı'na düşen kar, sıcaklıkların yükselmesiyle hızla eridi. Şubat ayında da yağış olmaması çiftçileri endişelendiriyor.

SU KAYNAKLARI AZALDI

Su kaynaklarının azalmasıyla çiftçiler, kuraklığa dayanıklı ürünler yetiştirmeye çalışıyorlar. Kızılırmak da kuraklıktan etkileniyor ve su seviyesi gözle görülür şekilde düşüş gösteriyor. Yukarımahmutlar köyünde çiftçilik yapan Hakan Yurdakul, tarım arazilerinin kuraklıktan etkilendiğini ve su kaynaklarının azaldığını söylüyor.

TARIM ÜRÜNLERİ KURAKLIK NEDENİYLE ZARAR GÖRÜYOR

Çiftçiler, Kırıkkale'de kar ve yağmurun eksikliğinden şikayet ediyorlar. Hakan Yurdakul, tarlaların üstünde kar olmadığından şikayet ederek, bu dönemde normalde kar olması gerektiğini ancak bunun gerçekleşmediğini ifade etti. Kuraklık nedeniyle tarım arazilerinde ciddi sorunlar yaşandığını dile getiren Yurdakul, çiftçilerin ne yapacaklarını bilemediklerini vurguladı.

Samet Kerman da kuraklıktan dolayı ürünlerinin zarar gördüğünü söyledi ve kışın olmamasının verimlerini azalttığını belirtti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.