Kırıkkale'de Mehmet Saygılı ne yaptı, Ahmet Önal ne vaat etti?

31 Mart sonrası Türkiye'de değişim yaşayan şehirlerden biri de Kırıkkale oldu. 2019-2024 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partili (AK Parti) Mehmet Saygılı tarafından yönetilen Kırıkkale 2024 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partili Ahmet Önal'ın yönetimine geçti. Peki Mehmet Saygılı Kırıkkale için neler yaptı, Ahmet Önal neler vaat etti? İşte detaylar...

Kırıkkale'de Mehmet Saygılı ne yaptı, Ahmet Önal ne vaat etti?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

31 Mart yerel seçimleri tüm Türkiye'ye belediyeler bazında büyük bir değişiklik getirdi. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) kalesi olarak adlandırılan birçok il bu seçimde şaşırtıcı bir şekilde el değiştirdi. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) geçen il sayısı fazlalaşırken, bu illerden bir tanesi de Kırıkkale oldu.

MEHMET SAYGILI 5 YIL BOYUNCA NELER YAPTI?

Kırıkkale'de 2019 yılında başkan olarak seçilen AK Partili Mehmet Saygılı, belediye başkanı olmadan önce Kırıkkale için birçok projenin sözünü vermişti.

Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra söz verdiği birçok projeyi hayata geçiren Saygılı, 5 yıl içerisinde yol yapım ve bakım çalışmalarını artırdı. 200 adet yürüyüş yolunu tamamladı. Bakım çalışmaları kapsamında park ve bahçelerin düzenlenmesini sağlayan Saygılı, farklı konumlara da park inşa etti, Şehir Mezarlığı projesini hayata geçirdi.

Kent Yönetim Değerlendirme ve İzleme Merkezi projesini de kente kazandıran Saygılı, Halifeli için içme suyu çalışmalarını tamamladı.

saygili.jpg

Sosyal projelere de önem veren Saygılı, Kırıkkale'de Kırıkkale Gençlik Merkezi, Millet Bahçesi, Akıllı Ulaşım Bilim Parkı'nı da faaliyete geçirdi.

Ayrıca, belediyeye 18 adet halk otobüsü ve iş makinası alımı yapıldı. Jandarma Yatırım Planı ve Roketsan yatırım Planı'nı başlattı.

Saygılı, 2024 mart ayı itibarıyla belediye başkanlığına veda ederken, en büyük eleştiriyi yetersiz alt yapı ve içme suyu eksikliği nedeniyle almıştı.

AHMET ÖNAL GELECEK DÖNEMDE NELER YAPACAK?

Kırıkkale'de CHP'den aday olan Ahmet Önal'ın başkanlığına geçen belediye için Önal birçok projenin sözünü verdi. Kırıkkale'nin birçok eksiği olduğunu vurgulayan Önal, önümüzdeki dönem için öncelikle yetersiz otopark sorununun çözüleceğini ifade etti.

Kentte bulunan Cumhuriyet Meydanı ile ilgili de projesi olan Önal, buranın bir cazibe merkezi haline getirileceğini söyledi.

onal.jpg

Sosyal projeler kapsamında, kadın kooperatifleri de kurulacağını açıklayan Önal, emekliler lokali projesinin de yapılacağını belirtti. Yaşlılar için de projeleri olduğunu aktaran Önal, huzurevlerinin hayata geçirileceğini dile getirdi. Çalışan anneleri de unutmayan Önal, kreş sayısının artırılacağını sosyal projelerine ekledi.

Sokak hayvanları ile ilgili de adımlar atılacağını belirten Önal, hayvanlar için modern barınaklar inşa edileceğini ifade etti.

Vatandaşların ihtiyacı olan semt pazarlarını kuracaklarını söyleyen Önal, buraların çatılarına güneş enerji panellerinin takılacağını ve yine vatandaşlar için spor merkezlerinin açılacağını dile getirdi.

Sosyal anlamda bir gelişimin sözünü veren Önal, ''Sosyal tesisler, kent meydanı, eğitim alanları, çocuk oyun alanları, aile lokali hayata geçireceğiz.'' dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.