Kırıkkaleliler karın yağmasını dört gözle bekliyor

Kırıkkale'de, şubat ayının ortasında bile sıcaklıkların 17 dereceye kadar yükseldi. Sıcak havanın tadını çıkaran vatandaşlar, kentin sokaklarına kendini attı.

Kırıkkaleliler karın yağmasını dört gözle bekliyor
Yayınlanma:

Kış mevsiminin ortasında olmamıza rağmen, Kırıkkale'de ne kar ne yağmur ne de soğuk hava yaşanıyor. Sıcak havanın tadını çıkaran vatandaşlar, kentin sokaklarına kendini attı. Vatandaşlar çarşı ve parklarda güzel havanın tadını çıkarıyor.

Zülfü Acar (64), eskiden bu zamanlarda yağan karın kalınlığının bir metreye kadar ulaştığını anımsattı.

Şu anda ise bahar havası yaşadıklarını, buğday tarlalarının zarar gördüğünü söyleyen Acar, doğanın dengesi bozulduğunu aktardı.

Acar, mevsimlerin dengesinin şaştığından bahsederek, artık yaz mevsimi ve kış mevsiminin belli olmadığını aktardı. Acar, "Atalarımızın dediği gibi yazı kışı belirsiz zaman geldik. Çocukluğumuzda en az yarım metre hatta bir metre kar olurdu. Okula gidemezdik, şimdi ise parkta oturuyoruz. Şu anda buğday tarlaları fareden geçilmiyor. Farenin en büyük düşmanı da kar. Kar fare deliğini kapıyor ve havasızlıktan da ölüyor" şeklinde konuştu.

Hüseyin Efe Uludoğan (14) ise arkadaşlarıyla birlikte güzel havanın keyfini çıkarttıklarını ifade etti. Kış ayında olmalarına rağmen kar yağmadığından dert yanan Uludağan, güzel havanın tadını arkadaşlarıyla çıkardıklarını söyledi.

Muhammed Emin Ulusoy (13) ise şubat ayında kar görmediklerini, güzel havanın keyfini kuzenlerimle beraber çıkardıklarını ve şubat ayında Kırıkkale'ye kar yapmadığına dikkati çekti.

Çiftçilikle uğraşan Ali Acar (65) ise, Kırıkkale'ye karın yağdığını ve durum kritik olduğunu belirterek, "Ekinlerimiz iyi değil. İnşallah yağar. Mart ayının sonunda umutla bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.