Kırıkkale'nin ilçeleri kime emanet?

31 Mart 2024 yerel seçimleri Türkiye için büyük bir değişimi beraberinde getirdi. Ülke genelinde çok sayıda il el değiştirirken, bu illerden biri de Kırıkkale oldu. Önceki dönemde Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından yönetilen Kırıkkale, bu dönemde Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) geçti. İlçe belediyelerinde ise AK Parti seçimi önde götürdü.

Kırıkkale'nin ilçeleri kime emanet?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Yerel seçim sonuçları Türkiye'ye büyük bir değişimi getirdi. Genel oy sıralamasında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ikinci sıraya gerilerken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) birinci sıraya yerleşti.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kazandığı illerden biri de Kırıkkale oldu. 2019 seçimlerinde AK Partili Mehmet Saygılı yönetiminde bulunan Belediye, 2024 itibarıyla CHP'li Ahmet Önal'a geçti.

İLÇELER CHP'Yİ ÜZDÜ

Kırıkkale ilçeler bazında ise AK Parti'de kaldı. CHP ise en fazla oyu merkezden aldı ama ilçe belediyelerinde ise söz sahibi olamadı.

kirikkale2.jpg

İlçelerde en fazla belediyeyi elinde bulunduran AK Parti, Çelebi, Delice, Karakeçili, Keskin, Sulakyurt ve Yahşihan belediyelerini kazandı. Çelebi'de Yaşar Erdemir, Delice'de Yılmaz Uyan, Karakeçili'de Hüseyin Özçelik, Keskin'de Ekmel Cönger, Sulakyurt'ta Seyfettin Çetiner, Yahşihan'da ise Ahmet Sungur başkanlık koltuğuna oturdu.

BELDELER İKİ PARTİ ARASINDA PAYLAŞILDI

Kırıkkale'nin Bahşili ve Balışeyh ilçeleri ise farklı partilerde kaldı. Bahşili, Milliyetçi Hareket Partili Halil Bişkin (MHP), Balışeyh ise Yeniden Refah Partili Hilmi Şen tarafından yönetilecek.

kopru.jpg

Kırıkkale'nin iki beldesi ise seçmen tarafından MHP ve AK Parti'ye paylaşıldı. Çerikli beldesinde MHP kazanırken, Hacılar beldesinde ise AK Parti kazandı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.