Kırşehir Belediye Başkanı ve yardımcısına şok ceza talebi

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve Yardımcısı Osman Uçar hakkında 'görevi kötüye kullanma' iddiasıyla düzenlenen iddianame mahkemeye gönderildi.

Kırşehir Belediye Başkanı ve yardımcısına şok ceza talebi
Yayınlanma:

CHP'li Kırşehir Belediye Başkanı ve yardımcısı için iddianame düzenlendi.

Hazırlanan iddianamede, Başkan Ekicioğlu ve Uçar’ın, 'çalışma hürriyetinin ihlali' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından cezalandırılması talep edildi.

Kırşehir Belediyesinde çalışan bazı personelin sözleşmelerinin feshedilmesi üzerine Başkan ve personel arasında dava süreci başladı.

Kırşehir Belediyesinde programcı olarak görev yapan ve sözleşmeleri feshedilen C.D., C.B., F.T.S., H.K., S.U., S.K., S.G. Z..V., isimli şahıslar, sözleşmelerinin haksız yere feshedildiği gerekçesiyle Ankara Bölge İdare Mahkemesine başvurdu. Söz konusu başvurunun ardından karar iptal edildi.

İddiaya göre bunun üzerine Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ilgili personelin sözleşmesini tekrar feshetti. Bu sefer de Yozgat İdare Mahkemesi yürütmeyi yeniden durdurdu ve ilgili personel tekrar görevlerine getirildi.

Mahkemenin bu kararını da yok sayan Başkan Ekicioğlu, çalışanların sözleşmelerini ikinci kez feshetti. Başkan Ekicioğlu'nun ardından Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uçar da mahkemenin kararını tanımadı.

Uçar'ın, yargı kararı olmasına rağmen göreve başlayan belediye çalışanlarından S.G. ve Z.V.’nin sözleşmelerini feshettiği öne sürüldü.

kirsehir.jpg

BAŞKAN VE YARDIMCISI İÇİN CEZA TLEP EDİLDİ

Kırşehir 1. Asliye Mahkemesine gönderilen savcılık iddianamesinde, şu ifadelere yer verildi:

"Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile yardımcısı Osman Uçar’ın zincirleme şekilde 'çalışma hürriyetinin ihlali' ve 'görevi kötüye kullanma' suçunu işledikleri hususunda yeterli ve makul şüphe ile delilin bulunduğu, şüpheliler hakkında kamu davası açılması ve cezalandırılması talep edilmiştir."

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.