Kırşehir böyle konvoy görmedi!

Kırşehir'deki birçok biçerdöverci çiftçi, düzenlenen davul zurnalı konvoylarla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin yolunu tuttu. Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara da biçerdöver direksiyonuna geçip hemşehrilerini uğurladı.

Kırşehir böyle konvoy görmedi!
Yayınlanma:

Kırşehir'de düğün konvoylarının yerini alan biçerdöverler, renkli görüntülere sahne oldu. Kırşehir Ticaret Borsasında toplanan çiftçiler, biçerdöverlerini Türk bayraklarıyla donatıp davul zurna eşliğinde yola koyuldu.

Şehir merkezine konvoy halinde gelen çiftçiler, davul zurna gösterisinin ardından yapılan dualarla Doğu ve Güneydoğu bölgelerine uğurlandı. Çiftçileri yalnız bırakmayan Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara da biçerdöver direksiyonuna geçti.

krsp.jpg

"KIRŞEHİR'İN ÇİFTÇİSİ VE ESNAFI GARİP DEĞİL"

Uğurlama töreninde konuşan Tarım İl Müdürü Mustafa İlmeç, Kırşehir'in tarımda önemli bir şehir olduğunu vurgulayarak, "Tarımsal üretimde ürünün hasada dönüştürülmesinde biçerci esnaf önemli bir unsur. Kırşehir garip bir şehir olarak bilinse de çiftçisi de esnafı da garip değil." dedi.

kirsehi-vair.jpg

Davul ve zurna ile karşılanan esnaflardan Lütfü Karaman ise 80 yıldır hasada katıldığını belirterek Kırıkhan, Maraş, Hatay, Urfa, Konya, Diyarbakır gibi illere gittiklerini söyledi.

Yapılan duanın ardından çiftçiler bölgelerine konvoylar eşliğinde gönderildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.