Kırşehir'de 'Bozkır Yeşeriyor' projesi için ilk fidanlar toprakla kavuştu

Kırşehir Valiliği tarafından başlatılan "Bozkır Yeşeriyor Bir Doğa Hareketi Projesi"nin ilk adımları atıldı ve ilk fidanlar toprakla buluştu. Projenin ilk etkinliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü TOBB Öğrenci Yurdu bahçesinde gerçekleştirildi.

Kırşehir'de 'Bozkır Yeşeriyor' projesi için ilk fidanlar toprakla kavuştu
Yayınlanma:

Etkinlikte konuşan Vali Hüdayar Mete Buhara, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve diğer ilgili kurumlarla birlikte doğa için bir hareket başlattıklarını belirtti. Vatandaşların, öğrencilerin ve şehirdeki tüm paydaşların projeye gönüllü olarak dahil olduğunu vurgulayan Buhara, yaşam alanları ve yerleşim yerlerinin iç ve çevresinin öncelikli olduğunu ifade etti.

Projede belirlenen alanlara hangi ağaçların hangi düzende dikileceğini tespit ettiklerini söyleyen Buhara, dikilen her ağaca özgü bir barkod oluşturacaklarını ve bağışta bulunanların bu ağaçların büyüme süreçlerini takip edebileceklerini belirtti. Ayrıca, Aşıkpaşa Tabiat Parkı ve Seyfe Gölü Havzası gibi bölgelerin de projenin kapsamında olduğunu ve buraya çeşitli ağaçların dikileceğini aktardı.

Daha sonra Vali Buhara, protokol üyeleri ve gönüllü gençlerle birlikte ilk fidanları toprakla buluşturdu. Bu etkinlikle, Kırşehir'de doğanın korunması ve yeşil alanların artırılması için önemli bir adım atılmış oldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.