Kırşehir'de "Cacabey Uzay ve Bilim Şenliği" başladı

Kırşehir'de "Cacabey Uzay ve Bilim Şenliği" bugün başladı. KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, bu organizasyonların gençlerin kendilerini geliştirmesi ve geleceğe umutla bakabilmesi için önemli olduğunu söyledi.

Kırşehir'de "Cacabey Uzay ve Bilim Şenliği" başladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Bilim şenliği, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesince (KAEÜ) Cacabey Meydanı'nda organize edildi.

Vali Hüdayar Mete Buhara, açılış töreninde yaptığı konuşmada, 1270'li yıllarda dönemin valisi tarafından inşa ettirilen Cacabey Medresesi'nin halen dimdik ayakta olduğunu vurguladı. Buhara, bu topraklarda 750 yıl öncesinde gökbilim ve rasathane çalışmalarıyla çok farklı bir vizyonun bulunduğunu anımsattı.

KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, bu organizasyonların gençlerin kendilerini geliştirmesi ve geleceğe umutla bakabilmesi için önemli olduğunu söyledi.

kisepir.jpg

ŞENLİĞİN TEMASI: UZAY VE HAVACILIK

Cacabey Gökbilim Medresesi önünde uzay ve havacılık temalı bilim şenliğiyle dünyada ilk gökbilim medresesini kuran Cacabey'i dünyaya tanıtmak istediklerini belirten Karahocagil, Türkiye'nin uzay ve havacılık alanında son 20 yılda gösterdiği bu gelişime destek olmak, gençlere uzay, havacılık, inovasyon alanlarında çalışmaya teşvik etmek istediklerini dile getirdi.

Karahocagil, "Kırşehir'den yeni Vecihi Hürkuş'lar, Nuri Demirağ'lar çıkacaktır, çıkmalıdır mottosuna sarılarak gençlerimizi bu konuda bilgilendirmeyi amaçlıyoruz."

İki gün sürecek şenlikte, çocuk ve gençler için çok sayıda bilimsel sergi, robot teknolojileri, havacılık, uzay, matematik, doğa, fen, girişimcilik, teknoloji ve tarım atölyeler yer alıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.