Kırşehir'de hasat mevsimi için harman yolculuğu başladı!

Kırşehir'de, hasat mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte 30'a yakın güney bölgesine gidecek biçerdöver esnaflarına coşkulu bir uğurlama programı düzenlendi. Davul-zurna eşliğinde gerçekleşen bu etkinlikte Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa İlmeç, AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal gibi birçok yetkili ve çiftçi bir araya geldi.

Kırşehir'de hasat mevsimi için harman yolculuğu başladı!
Yayınlanma:

Program, Kırşehir'in tarihi mekanlarından Hacıbey Konağı önünde gerçekleşti. Yaklaşık 300 biçerdöverin katılımıyla düzenlenen konvoy, buradan hareket ederek coşkulu bir kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç, yaptığı açıklamada, Kırşehir'in tarımsal üretimde önemli bir yere sahip olduğunu ve biçerdöver esnafının tarımın hasada dönüşmesinde kritik bir rol oynadığını vurguladı. Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara ise, çiftçilerin hasada giderken gösterdiği yolculukta birlik ve dayanışmanın önemine dikkat çekti. Vali Buhara, özellikle Güney illerindeki çiftçilere hizmet veren biçerdöverlerin önemine vurgu yaptı.

Haberin devamı için tıklayın...

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.