Kırşehir’de oy kullanma süreci sona erdi: Oylar sayılmaya başlandı

31 Mart 2024 yerel seçimleri için oy kullanma süreci sona erdi. Sonucu merakla beklenen şehirlerden biri de Kırşehir.

Kırşehir’de oy kullanma süreci sona erdi: Oylar sayılmaya başlandı
Yayınlanma:

31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde Kırşehir de dahil 49 şehirde oy kullanma işlemleri sabah saat 08.00'de başladı ve saat 17.00 itibariyle sona erdi. 32 şehirde ise sabah 7’de başlayan oy kullanım süreci saat 16.00 itibariyle sona ermişti.

Sandık kurulları, oy kullanan seçmenlerin oylarını zarflarla birlikte karşılaştırdıktan sonra, oyları masanın üzerine dökerek belediye başkanlığı, il genel meclisi, belediye meclisi ve muhtarlık gibi farklı kategorilere ayırdı.

Ayırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından sandık kurulu üyeleri, oyları sayarak belediye başkan adayları ve muhtar adaylarının aldığı oyları ilan etti. Bu oy sayıları resmi tutanaklarla kayıt altına alındı ve başkan ile sandık kurulu üyeleri tarafından imzalandı. Ardından, tutanaklar İlçe Seçim Kurulu'na teslim edildi.

2019 Yerel seçimlerinde İYİ Parti destekli CHP Adayı Selahattin Ekicioğlu’nun yüzde 44.79 ile kazandığı Kırşehir’de CHP yeniden Selahattin Ekicioğlu’nu aday olarak belirlemişti. 2019'da ayrı ayrı aday gösteren AK Parti ve MHP, Cumhur İttifakı Adayı olarak Osman Arslan’ı açıklamıştı. ‘Hür ve müstakil’ olarak seçime giren İYİ Parti de Ufuk Cengiz’i aday olarak açıklamıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.