Kırşehir'in tarihi çarşısında Kurban Bayramı hazırlıkları erken başladı!

Kırşehir'de, uzun bir geçmişe sahip olan Tarihi Uzun Çarşı, Kurban Bayramı öncesi hareketlendi. Sabahın erken saatlerinde açılan çarşıda esnaf, bayram öncesindeki hazırlıklarını titizlikle sürdürüyor.

Kırşehir'in tarihi çarşısında Kurban Bayramı hazırlıkları erken başladı!
Yayınlanma:

Kırşehir'de yer alan Tarihi Uzun Çarşı'da işletmelerini açan esnaflar, ellerindeki bıçakları bileyerek ve tencere-tava tamiratları yaparak vatandaşların taleplerini karşılıyor. Bayram öncesi yoğunluk yaşanmaması adına vatandaşları erkenden çarşıya gelerek ihtiyaçlarını gidermeleri konusunda teşvik eden esnaf, bayram öncesi telaşının başladığının farkında.

carsi.jpg

HAZIRLIKLAR ERKEN BAŞLADI

Uzun Çarşı'nın köklü esnafından Osman Türkmenoğlu, bayram hazırlıklarına erken başladıklarını ve vatandaşların da bu sürece dahil olmalarını istediklerini belirtti. Çarşıda 30 yıldır hizmet veren Murat İşeri ise, bıçak, tencere ve tava tamiratlarını erkenden yaparak bayram öncesi telaşının azalmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Kırşehir'deki Ahi Teşkilatı'nın merkezinde bulunan ve zamana meydan okuyan Uzun Çarşı, bıçak bileme ustalarına ev sahipliği yaparak geleneksel el sanatlarının yaşatılmasına katkı sağlıyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.