Kırşehirli emekli öğretmenler saç böreği ile öğrencilere destek oluyor!

Kırşehir’de bir grup emekli öğretmen, hazırladıkları saç böreklerini satarak elde ettikleri gelirle yılda 53 öğrenciye burs sağlıyor. Eğitimde fırsat eşitliğini desteklemek ve ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım etmek amacıyla 15 yıl önce başlatılan bu gönüllü proje, şehirde büyük takdir topluyor.

Kırşehirli emekli öğretmenler saç böreği ile öğrencilere destek oluyor!
Yayınlanma:

Yardımsevenler Derneği çatısı altında birleşen emekli öğretmenler, Ahi Çarşısı yanındaki Kadın Emek Pazarı'nda her gün el emekleriyle saç börekleri hazırlıyor. Emekli öğretmenler, hem şehrin meşhur saç böreğini tanıtıyor hem de üniversite öğrencilerine maddi destek sağlıyor. Elde edilen tüm gelir, öğrencilere burs olarak aktarılıyor.

borek.jpg

TECRÜBE EĞİTİMLİ ELLERDE

Yardımsevenler Dernek Başkanı Nurten Büyüksaraçoğlu, projenin amacının ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vermek olduğunu belirtti. Büyüksaraçoğlu, “Kadın Emek Pazarı'nda 15 yıldır gönüllü olarak çalışıyoruz. Çoğunluğu öğretmenlerden oluşan grubumuz, elde ettiği gelir ile üniversite öğrencilerine burs imkanı sunuyor. Aylık 750 lira bursu öğrencilerin hesaplarına yatırıyoruz.” dedi.

Gönüllü olarak çalışan Fatma Kocaoğlu, saç böreği yaparak projeye destek verdiğini belirtti. Pazarda öğretmen grubun komşusu olan Fatma Toker ise, “Kahvaltımızı burada yapıyoruz. Şehirdeki ileri gelen hanımlar ve öğretmenler bu bölgede ücretsiz çalışıyorlar.” diye konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.