Kırşehirli Yeminli Mali Müşavir Tolu, Vergi Reformu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Kırşehirli Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu, Vergi Reformu ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu: "Vergi istisna ve muafiyetlerinin maliyeti 1 trilyon lira."

Kırşehirli Yeminli Mali Müşavir Tolu, Vergi Reformu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ANADOLUGAZETE.COM.TR

Kırşehirli Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu, Vergi Reformu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

NTV ekranlarında, gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Abdullah Tolu, toplumun büyük kesiminin son dönemlerdeki ÖTV zamlarına haklı olarak tepki gösterdiğini belirtti. Dolaylı vergilere yapılan bu zamlarla zaten yüksek olan dolaylı vergi payı oranının daha da arttığını dile getiren Tolu, şunları söyledi:

Dolaylı vergilerin payı yüzde 66 civarında. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz bu verginin payını azaltacaklarını dile getirmişti. Şu anki konjonktür sebebiyle dolaylı verginin azalması için dolaysız vergilere düzenleme yapılmalı. Bu düzenleme 2013 ve 2016 yıllarında da gündeme gelen bir konuydu bu ve konuyla ilgili önerge de TBMM’ye verilmişti ama bu önergeler mecliste görüşülememiş ve kadük olmuştu. Bu konuyla ilgili yeni önergenin 2024 Yerel Seçimlerinden sonra gündeme gelmesi gerektiğini düşünüyorum bunların hepsinin yer aldığı bir torba yasa gerekiyor.

“VERGİ İSTİSNA VE MUAFİYETLERİNİN MALİYETİ 1 TRİLYON LİRA”

Vergi istisna ve muafiyetiyle ilgili de konuşan Tolu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vergi istisna ve muafiyetlerinin daraltılması gerekiyor. Bu istisna ve muafiyetlerin hazineye toplam maliyeti 1 Trilyon TL, ekim ayında gelir vergisi gibi birçok vergi kaleminde bu vergi istisnalarının kaldırılması ve daraltılması değişikliklerini görebileceğimizi düşünüyorum. Gayrimenkul alım satımıyla ilgili düzenlemenin de seçimden önce gündeme getirilmesi gerekiyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.