KİRSİAD, kadın girişimine destek veren projeleri hayata geçiriyor

Kırşehirli Dernekler Federasyonu tarafından 23 Nisan Salı günü gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında, Kırşehir'de kadın girişimine destek veren projeler masaya yatırıldı.

KİRSİAD, kadın girişimine destek veren projeleri hayata geçiriyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

KIRSİAD'da Ekonomik ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdullah Çavuş, AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi ve Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar ile Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Ali Çetin'in destekleriyle, 18 ayda kurulan 7 kadın kooperatifi projesinin detayları paylaşıldı.

Kırşehirli Dernekler Federasyonu ve Kaman Belediyesi iş birliğiyle Ahiler Kalkınma Ajansı'na sunulan HİBE Projesi kapsamında, Kaman'da Ceviz Soyma, Kırma, Paketleme ve Entegre Ceviz Ürünleri Tesisi kuruluyor. Federasyon ve Kırşehirli Sanayici ve İş Adamları Derneği (KIRSİAD) Ekonomik ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdullah Çavuş, Ahi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri'nde yürütülen çalışmaları şu sözlerle özetledi:

whatsapp-image-2024-04-23-at-23-39-17.jpeg

  • Projeye yaklaşık 2.500.000 TL HİBE sağlandı ve Kaman Belediyesi tarafından kullanılmayan bir bina tahsis edildi.
  • İnşaat ihalesi sonucunda modern bir üretim atölyesi, makine ekipmanları ve endüstriyel mutfak ekipmanları teslim edildi.
  • Teslimatlar Mayıs ayında tamamlanacak ve toplamda 13 kadına istihdam sağlanacak.
  • Kaman Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından işletilecek olan tesis, nohut ve kuru fasulye gibi ürünlerin de paketlenerek satışa sunulmasını sağlayacak.
  • Proje ortaklarına teşekkürlerini sunan Abdullah Çavuş, tesisin Mayıs ayında hizmete gireceğini belirtti.
  • Bir sonraki projenin ise Kırşehirli Dernekler Federasyonu üyesi 65 Köy Derneği ve Muhtarlıkları ile Kaman Belediyesi iş birliğinde "Her Köye 1.000 Adet Cevizden Oluşacak Köy Ceviz Bahçeleri Dikimi Projesi" olduğu açıklandı.
  • Bu projenin hedefi, köy dernekleri ve muhtarlıklarına gelir sağlamak ve bölgedeki kadın girişimciliğini desteklemek.
  • Federasyon başkanı Hilmi Gökçınar ve Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Ali Çetin'in destekleriyle, 18 ayda 7 kadın kooperatifi kuruldu ve Anadolu Ahileri Kadın Kooperatifler Üst Birliği oluşturuldu.

Projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Çavuş, bölgedeki kadın girişimciliğinin ve ekonomik kalkınmanın desteklenmeye devam edileceğini vurgulayarak belediye başkanlarına teşekkürlerini iletti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.