Profesör Öztürk, “Türkiye yüksek teknolojiye geçmeli, Kırşehirliler de yüksek teknoloji üretiminde yerini almalı”

Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği ocak ayı toplantısını bugün Doğanlar Tarım A.Ş fabrikasında gerçekleştirdi. Yapılan toplantıya TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Öztürk konuşmacı olarak katıldı.

Profesör Öztürk, “Türkiye yüksek teknolojiye geçmeli, Kırşehirliler de yüksek teknoloji üretiminde yerini almalı”
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KIRSİAD) aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Her ay bir üye fabrikasında düzenlenen toplantı, bu kez Doğanlar Tarım A.Ş. bünyesinde KIRSİAD Başkan Yardımcısı Cihan Doğan'ın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Toplantıya KIRSİAD üyeleri, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, Başkan Vekili Hüseyin Ata ve Kırşehirli Dernekler Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı aynı zamanda Kırşehirli Eğitimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Recep Kılıç katılım sağladı.

KIRSİAD Başkanı ve Büyük Anadolu Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çetin, yaptığı konuşmada “Sayımızın her geçen gün hızla artması ne kadar doğru bir iş yaptığımızın en büyük göstergesidir. Kırşehir’in insanı Ahilik kültürünün kendisine öğrettiği gibi adil, mert ve dürüsttür. Kırşehirli sanayici ve iş insanlarımızın da başarısının sırrı işte budur.” diye konuştu.

Çetin, konuşmasının devamında ev sahibi Doğanlar Tarım ailesine teşekkürlerini iletirken, “Bu bir araya gelmelerimiz yeni iş fırsatlarının oluşmasına ve memleketimiz için faydalı projelere bir araçtır.” ifadelerini kullandı.

cetin2.jpg

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, “KIRSİAD, Kırşehir’in TÜSİAD’I olacaktır. Bu maya tutmuştur. Bunu alıp yukarıya taşımak artık bizlerin elindedir.” dedi.

hilmi.jpg

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Öğretim Üyesi ve TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk iseTürkiye’nin kurtuluşunun üretim olduğunu düşünüyorum. Üretim oldukça enflasyondur, cari açıktır, işsizliktir, bunların düzeleceğine inanıyorum. Sanayicilerle tek vücut olup daha ileriye bakmamız gerekiyor. İleri teknolojiyle atılımlar yapmalıyız. Bu iş eğitimden başlar. İlkokuldan başlayıp üniversiteden mezun olana kadar teknolojiyle tanışan nesilleri yetiştirirsek geleceğimizi şekillendirebiliriz. Türkiye’nin geleceği yüksek teknolojidedir. Türkiye yüksek teknolojiye geçmeli, Kırşehirlilerde yüksek teknoloji üretiminde yerini almalıdır.” dedi.

Uzay sanayisi ve havacılık sanayisi hakkında detaylı bilgiler aktaran Öztürk, konuşmasının ardından kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

hoca.jpg

Doğanlar Tarım A.Ş. Fahri Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Doğan, rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı toplantıya video konferans yoluyla mesaj gönderdi. Ömer Doğan, mesajında hemşehrisi iş insanlarına "hoş geldiniz" dedi. Doğanlar Tarım A.Ş.’de hemşehrilerini ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek katılımcılara başarılar diledi.

Toplantıya katılan Doğanlar Çelik Dövme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Doğan ise toplantıda yaptığı konuşmada, “Doğan ailesi olarak sizleri iş yerimizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Her zaman beklerim. Türkiye’nin en iyi üretimini yapmaya, katma değer üretmeye devam ediyoruz. Türkiye’nin dünya standartlarının üstünde bir ülke olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Katılımlarınız için teşekkür ederim.” dedi.

mevlut.jpg

KIRSİAD Başkan Yardımcısı Cihan Doğan ise katılımcıları kendi fabrikalarında görmekten mutluluk duyduklarını belirterek katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ettiğini belirtti.

basliksiz-3.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.