Muhay Thai sporcusu Ayten Özdemir, dünya üçüncüsü oldu

16 yaşında Muhay Thai ile ilgilenen Ayten Özdemir, katıldığı turnuvalarda dünya üçüncüsü olarak büyük bir başarı elde etti. Özdemir, kadınların her spor dalıyla ilgilenmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Muhay Thai  sporcusu Ayten Özdemir, dünya üçüncüsü oldu
Yayınlanma:

Türkiye'de yedi bölgede yapılan bölge şampiyonlarının Kırşehir bölümünde yarışan sporcular, Antalya'da yapılacak Türkiye şampiyonası için canla başla çalışıyor.

Kırşehir'de yapılan bölge şampiyonasına katılan sporcu Ayten Özdemir, turnuvada büyük bir başarı elde etti. 16 yaşında Muhay Thai ile ilgilenen Ayten Özdemir, katıldığı turnuvalarda dünya üçüncüsü oldu.

Kadınların her spor dalında başarılı olduğunu aktaran Özdemir, sporun her dalında kadınların yer alması gerektiğini vurguladı.

Kadınların her spor dalıyla ilgilenmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Özdemir, spora 16 yaşında başladığını söyledi.

Kırşehir'de yapılan bölge şampiyonasına katıldığını ve dünya üçüncüsü olduğunu ifade eden Özdemir, kadınların sadece futbol ile ilgilenmediğine dikkati çekti.

Kadınlar ev işlerindeki başarısı kadar dövüş sanatlarında da başarılı olduklarına işaret eden Özdemir, kadınlara dövüş sporlarıyla ilgilenmesini tavsiye ederek, “Devlet büyüklerimizden bu noktada destek bekliyoruz. Dövüş sporlarıyla kadınların kendini savunmasını öğrenmesini ve ilerlemesini öneriyorum" ifadesini kullandı.
Türkiye Muhay Thai Federasyonu As Başkanı Özden Taşkın, geliştirilen strateji ile başarılı ve genç sporcuların yetiştiğini anlattı.

Bölge şampiyonalarını yeniden hayata geçirdiklerini belirten Taşkın, şehirlerdeki sporcuları ortaya çıkardıklarını dile getirdi.

"Müthiş bir stratejiyle Süper Lig oluşturduk ve 8 ayaklı Süper Lig yaptık.” diyen Özdemir, “Türk Milli Takımı'nı oluşturmak için mücadele içerisinde yer aldık" dedi.

Muhay Thai Teknik Sorumlusu Halil Demir ise şampiyonalar sonrası ana kademenin belirleneceğini dile getirdi.

Demir, Muhay Thai Milli Takım A kadrosu, bölge şampiyonaları sonrası belli olacağını da söyledi.

Bölge şampiyonalarında sporcuların ana hedefi ise ilk ikiye kalıp, Türkiye şampiyonasına katılabilmek.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.