NATO'dan Gürcistan açıklaması

Kırıkkale'de tek katlı ev alevlere teslim oldu

NATO'dan Gürcistan açıklaması
Yayınlanma:

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Gürcistan'ın NATO ve Avrupa Birliği (AB) üyeliğini desteklediğini açıkladı. Stoltenberg, Gürcistan'ın Avrupa-Atlantik topluluğuna tam üyelik ve daha ileri demokrasi ve refah için ilerleme kaydettiğini görmek istediklerini belirtti.

Stoltenberg, Gürcistan'ın yeni başbakanı İrakli Kobakhidze ile NATO karargahında bir araya geldi. Görüşmede, NATO'nun Gürcistan'ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü desteklediğini vurgulayan Stoltenberg, Rusya tarafından işgal edilen bölgelerdeki ilhak politikasını kabul edilemez olarak nitelendirdi.

İki ülke arasındaki ortaklığın güçlendirilmesinin ele alındığı toplantıda Stoltenberg, Gürcistan'ın NATO ve AB üyeliği için attığı adımları takdir etti. Kobakhidze ise görevinin ilk yurt dışı ziyaretini Brüksel'e gerçekleştirmesinin, ülkesinin NATO ve AB ailesinin bir parçası olma iradesini yansıttığını belirtti.

Kobakhidze, Gürcistan'ın NATO liderliğindeki operasyonlara katılımının ülkenin savunma yeteneklerini NATO standartlarına uygun hale getirmesine katkı sağladığını ifade etti. Ayrıca, ülkenin işgal altındaki topraklarının yüzde 20'sine dikkat çeken Kobakhidze, NATO ve müttefiklerinden ülkeye desteklerini artırmalarını istedi.

Öte yandan, Kobakhidze'nin dün gerçekleştirdiği AB yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde Gürcistan'ın AB aday ülke statüsü almasının önemi vurgulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.