O köyde muhtarın tek rakibi kendisi!

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı olan Asmacık köyünde yaşayan 67 yaşındaki muhtar Ahmet Coşar, köydeki 7 haneli ve 15 kişilik nüfusla 7'nci dönem için muhtar adayı oldu. Coşar, geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de rakip çıkmadı.

O köyde muhtarın tek rakibi kendisi!
Yayınlanma:

Hayvancılığın geçim kaynağı olduğu dönemlerde Asmacık köyünde muhtarlık yapan Ahmet Coşar, 2000'li yıllarda meraların orman alanına dönüşmesiyle birlikte hayvancılığın son bulmasıyla gençler şehre göç etti. Köyde bulunan gençlerin iş bulmak amacıyla Denizli'nin Sarayköy ilçesine ve Sandıklı merkezine göç etti. Köyde yaşları 60 ile 80 arasında değişen 7 hane 15 kişi kaldı.

Ahmet Coşar, 1994 yılında 60 seçmenin oyunu alarak muhtar seçilmiş ve o zamandan beri görevini sürdürüyor. Tekrar aday olan Çoşar, köyde 5 yıl daha görev yapmayı hedefliyor. Ancak rakipsiz olan Coşar, köydeki seçmenin tamamının kendisi olduğunu belirtti ve köyde artık gençlerin olmadığını ifade etti. Köydeki yaşlıların genellikle Denizli'nin Sarayköy ilçesine göç ettiğini söyledi.

Coşar, geçmişte köyde hayvancılıkla geçim sağlandığını ve keçi yetiştirildiğini ancak orman mahkemeye verildikten sonra bu durumun değiştiğini ve gençlerin köyü terk ettiğini aktardı.

Muhtar adayı Çoşar, Ayrıca, köyde çocuk parkının olmamasının da sıkıntı olduğunu ve bu konuda çocukların eksikliğinden dolayı düğün ve bayramlarda çevre köylerden gelen çocukların köyde park olup olmadığını sorduklarını ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.