Savunma sanayinin başkenti Kırıkkale!

Kırıkkale'de, Türkiye'nin savunma sanayisinin gelişimine yönelik önemli adımlar atılıyor. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, şehirdeki savunma sanayisi fabrikalarında iş istihdamının arttığını ve bu alandaki yatırımların devam ettiğini belirtti.

Savunma sanayinin başkenti Kırıkkale!
Yayınlanma:

Makine Kimya Endüstrisi Kurumunun ve Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren özel sektörün yatırımlarıyla dikkat çeken Kırıkkale, Türkiye'nin savunma sanayisi alanında önemli bir yükseliş yaşıyor.

"KIRIKKALE DENİLİNCE AKLA SAVUNMA SANAYİ GELİYOR''

Şehirde faaliyet gösteren fabrikalar, Türkiye'nin savunma sanayisine önemli katkılarda bulunuyor ve istihdamı artırıyor. Roketsan'ın yapacağı 9 bin 500 dönümlük yatırımın, ülkenin savunma sanayisine yeni nesil silah teknolojileriyle güç kazandırması bekleniyor.

Kırıkkale Belediye Başkanı Saygılı, yaptığı açıklamada, Kırıkkale'nin Türkiye'nin savunma sanayisi alanında merkezi haline geldiğini vurguladı. Şehrin, Makine Kimya Endüstrisi Kurumunun yanı sıra özel sektörün savunma sanayi alanındaki yatırımlarıyla hızla ilerlediğini ifade etti.

Saygılı, "Kırıkkale denilince akla savunma sanayi geliyor. Hatta bizim şehir olarak söylemimiz şudur; 'Silaha adını veren şehir Kırıkkale.' Şehrimizin oluşumunun asıl sebebi Makine Kimya'dır." diyerek şehrin savunma sanayisindeki önemine dikkat çekti.

kirikkalesavunma.jpg

"KIRIKKALE'DE EN ÖNEMLİ İSTİHDAM SAVUNMA SANAYİSİ''

Kırıkkale'deki savunma sanayisinin istihdama önemli katkılar sağladığını belirten Saygılı, "Kırıkkale'de en önemli istihdam; savunma sanayisi. Bu büyüyerek ve gelişerek devam ediyor. İnşallah, Roketsan ve Rokatsan'ın alt yüklenicileri ile birlikte savunma sanayisindeki yapılan çalışmalarla Kırıkkale'deki gençlerimize istihdam kapısı olmaya devam edecek." şeklinde konuştu.

Kara kuvvetlerinin mühimmat depolarının da Kırıkkale'de bulunduğunu ve Jandarma'nın da şehri tercih ettiğini belirten Saygılı, bu durumun şehre ciddi katkılar sağlayacağını ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.