Mehmet Yurdal Şahin: Türkiye yan sanayide dünyanın en iyilerinden biri

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Önceki Genel Müdürü Mehmet Yurdal Şahin'in konuşmacı olarak katıldığı Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KIRSİAD) Aralık 2023 toplantısı, UNF Makina Sahibi Fahri Baysal'ın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Mehmet Yurdal Şahin: Türkiye yan sanayide dünyanın en iyilerinden biri
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: MUHAMMED AYBER

Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği, yoğun çalışma temposuna devam ediyor. Dernek, Kırşehir sivil toplum kuruluşları içinde önemli bir konuma sahip olup, iş insanları ve sanayicilerin büyük ilgisini çekmektedir. Her ay bir üye fabrikasında düzenlenen toplantı, bu kez perşembe günü UNF Makine'nin sahibi Fahri Baysal'ın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Toplantıya onur konuğu olarak katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Önceki Genel Müdürü Mehmet Yurdal Şahin, katılımcılara güncel konularda bilgi verdi. Özellikle teşvik uygulamalarını anlatan Şahin, 1980'lerden bu yana Türkiye'nin bu alandaki büyük tecrübesine vurgu yaptı. Bu teşvikler sayesinde Türkiye, yan sanayi sektöründe dünyanın en iyileri arasına girdi. Şahin, "Kırşehirli sanayici ve iş insanları da Türkiye'nin vizyonuna uygun davranışlar sergileyerek devletimizin teşvik imkânlarından en iyi şekilde faydalanmalıdır" dedi.

kirsiad.jpg

Karşılıklı soru-cevap şeklinde geçen sohbette, 50'ye yakın katılımcı sanayici ve iş insanı, aldıkları bilgilerden ve tecrübe aktarımından memnun oldular. Şahin de böylesine nitelikli ve kaliteli bir hemşehri topluluğu ile birlikte olmaktan mutlu olduğunu ifade etti.

KIRSİAD Başkanı Ali Çetin, toplantının açılışında yaptığı konuşmada yeni üye kayıtlarından bahsedip üye olmak isteyenlerin üyeliklerini oylamaya sundu. Oy birliği ile yeni üyelerin üyelikleri kabul edildi.

Çetin, "Her ay bir iş yerinde düzenlediğimiz toplantılarımıza devam ediyoruz. Aralık ayı toplantımıza ev sahipliği yapan başkan yardımcımız Fahri Baysal'a çok teşekkür ediyorum. Bir sonraki toplantımız Ocak ayında Doğanlar Tarım Makinaları A.Ş. Fabrikasında, başkan yardımcımız Cihan Doğan'ın ev sahipliğinde gerçekleşecek. Hemşehrimiz Mehmet Yurdal Şahin'e katılımlarından ve katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

.jpg

Toplantıya ev sahipliği yapan UNF Makine Sahibi Fahri Baysal da yaptığı konuşmada yoğun katılımlarından dolayı KIRSİAD üyesi hemşehrilerine teşekkür etti. Baysal, "Bu birliğimiz ileriki zaman dilimlerinde ciddi iş birliklerine ve dayanışmaya dönüşmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

KIRSİAD'a yeni üye olan Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkanı, iş insanı Hilmi Gökçınar, yaptığı konuşmada, "KIRSİAD'ı çok önemsiyorum. Kırşehirlilerin TUSİAD'ı olması yolunda önemli çalışmalar yapılıyor. Bu yapı, Kırşehirlilerin en önemli sivil toplum örgütlerinden birisi olacağını umuyorum. Elimizden gelen desteği verip iş birliği, güç birliği sağlamalıyız. Ülkemize ve Kırşehir'imize hizmet için elimizden geleni yapmalıyız" sözlerine yer verdi.

Toplantıdan sonra aile fotoğrafı çekilerek iyi temennilerde bulunuldu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.