Ulaştırma Bakanı'ndan Kırşehir'e müjde!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara'yı ziyaretinde Kırşehirlilerin merakla beklediği projeleri açıkladı.

Ulaştırma Bakanı'ndan Kırşehir'e müjde!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara ile bir araya gelip ardından Kırşehir'deki esnafı ziyaret etti. Kırşehirlilerin merakla beklediği projelerin müjdesini de veren Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin ticari faaliyetlerinin gelişimi için çaba gösterdiklerini belirtti.

Dünya sahnesinde ekonomik gücün siyasi güçle birlikte yürümesinin önemine dikkat çeken Uraloğlu, ticaretin ekonominin can damarı olduğunu vurguladı. Ulaşım ve iletişim alanındaki yatırımların ekonomik başarıda büyük rol oynadığını ifade etti.

Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son 22 yılda ulaşım ve iletişim altyapısına 275 milyar dolarlık yatırım yapıldığını açıkladı. Bu yatırımların sonucunda bölünmüş yol uzunluğunun arttığını, köprü, tünel ve otoyol sayısının çoğaldığını belirtti. Ayrıca, demiryolu ağının genişlediğini ve uluslararası ulaşım bağlantılarının güçlendirildiğini kaydetti.

Uraloğlu, iletişim altyapısındaki gelişmelere de değinerek Türkiye'nin fiber altyapı uzunluğunu artırdığını ve uydu teknolojilerinde de önemli adımlar attığını belirtti. Haziran ayında yörüngeye göndermeyi hedefledikleri ilk milli ve yerli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A'nın uzay ve uydu teknolojilerinde bir devrim olacağını ifade etti.

HAVAALANINA ULAŞIM MÜJDESİ

Bakan Uraloğlu, Kırşehir'e yapılan ve yapılacak olan yatırımlara da değindi. Kırşehir çevre yolu ve Tuzköy-Kesikköprü yolu projelerini duyurdu ve hızlı tren projesi hakkında bilgi verdi.

Uraloğlu, "İlki yatırım programımıza alarak projesini onayladığımız 20 kilometre uzunluğundaki Kırşehir çevre yolu çalışmalarımızı başlatıyoruz. Projemizde öncelikli talep edilen otoyol ayrımı ve terminal kavşağı arasındaki 10,5 kilometrelik kesimi. 18 Mart'ta ihale edeceğiz. Proje bünyesinde 7 farklı seviyeli kavşak bulunuyor ve bunun 5'i ihale edeceğimiz kesim kapsamında inşa edilecek. İkinci müjdemiz ise Kırşehir'in Nevşehir'deki Kapadokya Havaalanı'na ulaşımını sağlayacak 38 kilometre uzunluğundaki Tuzköy-Kesikköprü yolu projesi. Projeyi bakanlığımız gündemine aldık. En kısa zamanda yatırım programına alacağımız projemiz için yaklaşık 1,3 milyar liralık bir yatırım bedeli öngörüyoruz."

AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan ve AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal'ın da katıldığı ziyaretlerde Bakan Uraloğlu, Kırşehir'e verilecek müjdeleri paylaşarak, yapılan ve yapılacak olan yatırımların şehre hayırlı olmasını diledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.