Vali Makas: "Ülkemizi, 'Türkiye Yüzyılı'na hazırlamakla mükellefiz"

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleriyle bir araya geldiği toplantıda, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle 'Teknofest kuşağını' eğitmek ve ülkemizi, milletimizi tüm insanlığa hizmet anlamında Türkiye Yüzyılına ve Türk'ün çağına hazırlamakla görevliyiz" dedi.

Vali Makas: "Ülkemizi, 'Türkiye Yüzyılı'na hazırlamakla mükellefiz"
Yayınlanma:

Vali Makas, İl Müftülüğü tarafından düzenlenen programa katılarak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleriyle buluştu. Konuşmasında, geleceği şekillendiren unsurlar arasında yer alan öğretmenlerin, peygamber mesleğini üstlendiklerini vurguladı.

Kendilerinin Türk milletinin birer evladı olduklarını dile getiren Vali Makas, "Teknofest kuşağını" yetiştirerek Türkiye'nin ve Türk milletinin geleceğini şekillendirmenin önemine değindi.

İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar ise kurumlarının, din konusunda toplumu aydınlatma ve dini ibadetleri yerine getirme misyonunu üstlendiğini belirtti. Özellikle gençlerin dini konularda bilinçlendirilmesi ve İslami değerlere sahip bireylerin topluma kazandırılması için farklı kurumlarla iş birliği içinde olduklarını aktardı.

Programda, İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Sefa Karadağ tarafından camilerde, Kur'an kurslarında ve Nokta Diyanet Gençlik Merkezi'nde yapılan faaliyetlere dair bir sunum yapıldı. Program, İl Müftü Yardımcısı Metin Arcaklıoğlu'nun Gazze, Doğu Türkistan ve dünya genelindeki mazlumlar için yaptığı dua ile sona erdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.