Yozgat'ın 'Oksijen Adamı' Türkiye'ye nefes oluyor

Yozgat'ta yaşayan ve oksijen adam lakabıyla tanınan bir vatandaş 23 yıldan bu yana ormanlık alanlar oluşturmaya başladı.

Yozgat'ın 'Oksijen Adamı' Türkiye'ye nefes oluyor
Yayınlanma:

Yozgat'ta yaşayan bir vatandaş Türkiye'ye nefes oluyor. Yıllar boyunca diktiği ağaçlarla ormanlık alanlar oluşturan vatandaş doğa gönüllüsü olarak çıktığı yolda çok sayıda yeşil alanı Türkiye'ye kazandırdı.

YOZGAT'IN OKSİJEN ADAMI 25 HATIRA ORMANI OLUŞTURDU

Yozgat'ta Oksijen Adam olarak bilinen emekli Abdullah Karataş 23 yıl boyunca, 25 adet hatıra ormanı oluşturdu. Karataş, Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde ikamet ediyor ve ağaç sevgisinin küçük yaşlardan bu yana geldiğini söylüyor.

Karataş, 2000 yılında fidan dağıtımına başladı ve o zamandan günümüze kadar fidan dağıtımını geleneksel hale getirdi. Karataş, fidanları ücretsiz olarak Nisan ve Kasım aylarında vatandaşlara dağıtıyor. Hatıra ormanlarının bakımını da kendisi üstlenen Karataş, bu alanları sık sık ziyaret ediyor.

''ORMANLIK ALANLAR EKSİK''

40 yıl esnaflıkla uğraştıktan sonra 2008 yılında emekli olduğunu dile getiren Karataş, esnaflıkta servis hizmeti verdiğini ve birçok ilçe ve köye giderek bu alanda faaliyet gösterdiğini belirtti. Köy ziyaretlerinde, çevredeki bozkır alanlarına dikkat çeken Karataş, ormanların eksik olduğunu dile getirdi. Kazancının bir kısmını orman oluşturmak için harcayan ve hayallerini gerçekleştirmek adına projeler üreten Karataş, çeşme eksikliğini fark ettiği bölgelere çeşme yaptırarak topluma hizmet sağladı.

''2000 YILINDAN BU YANA BU İŞİ YAPIYOR''

Karataş, uzun yıllardır ormana, doğaya ve insanlığa hizmet ettiğini belirterek, bugüne kadar 25 hatıra ormanı oluşturduğunu açıkladı. Kendi bütçesiyle 110 bin lavanta fidesi diktiğini ve 20'den fazla çeşme yaptırdığını ifade eden Karataş, 2000 yılından beri bu hizmetlerini gerçekleştirdiğini vurguladı.

Hatıra ormanlarının bakımını üstlenen Karataş, özellikle su kaynaklarının bulunmadığı alanlara kuyular açtığını ve güneş paneli, damlama sistemi, su tankları, hortumlar gibi teknolojilerle fidanların sulamasını düzenli olarak gerçekleştirdiğini belirtti. Sabah erken saatlerde işine başlayan Karataş, bazen işçi alarak su bulunmayan bölgelerde jeneratör ve pompa sistemleriyle sulama işlemlerini gerçekleştiriyor. Karataş, uzun yıllara dayanan bu çabasının insanlara ve doğaya sağladığı katkıları sürdürmeye kararlı olduğunu söyledi.

''HİZMETLERE DEVAM EDECEĞİM''

Karataş, devlete ve millete faydalı hizmetler yapmaktan gurur duyduğunu vurgulayarak, bu yıl 20 binden fazla fidan dikimi gerçekleştirdiğini açıkladı. Kendi inisiyatifiyle 2 bin karışık meyve ağacı ve devlete 100. yıl armağanı olarak 100 ceviz fidanı diktiğini belirten Karataş, okul, cami ve Kur'an kursu bahçelerini ağaçlandırma faaliyetlerine devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, Ankara Atatürk Orman Çiftliği'ne engelli çocuklar adına bin fidan gönderdiğini kaydeden Karataş, bu hizmetleri Allah ömrü verdikçe devam ettireceğini söyledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.