Yozgatlı çiftçi onlarca ata tohumu ile organik ürün yetiştiriyor

Yozgatlı 60 yaşındaki İdris Oğuzhan, 43 çeşit ata tohumundan organik ürün yetiştirerek sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlıyor.

Yozgatlı çiftçi onlarca ata tohumu ile organik ürün yetiştiriyor
Yayınlanma:

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Gövdecili köyünde ikamet eden 60 yaşındaki İdris Oğuzhan, ata tohumlarıyla üretim yaparak takdir görüyor.

43 çeşit ata tohumundan organik ürün yetiştiren Oğuzhan, 2013 yılında köyüne dönerek çiftçilik yapmaya başladı.

43 çeşit ata tohumunu 700 dönüm arazide toprakla buluşturan İdris Oğuzhan, ilaç ve gübre kullanmadan birçok ürünü yetiştirmeye başladı. Aralarında; organik buğday, nohut, mercimek, arpa gibi ürünler yetiştiren Oğuzhan, bu sayede sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sunarak takdir topluyor.

Ata tohumuyla yetişen ürünlerden tıbbi aromatik bitkiler, bitkisel yağlar başta olmak üzere tahıl ve bakliyat unu gibi yüze yakın ürün elde eden Oğuzhan, aynı zamanda kara kovan arıcılık yaparak 38 yıldır organik bal da üretiyor.

yozgatciftci1.jpg

Ata tohumuyla ürünler üreterek insanlara faydalı olmayı çok sevdiğini söyleyen Oğuzhan, “29 yıl kamu kuruluşunda görev yaptım. Babam çiftçi olduğu için de emekli olduktan sonra babamızın geleneklerini sürdürmek için ata tohumuyla üretim yapmaya başladım. Türkiye’deki tahıl, bakliyat ve aromatik bitki çeşitlerinin üretimini burada yapıyorum. 22 yaşından beri de arıcıkla uğraşıyorum. 700 dönüm arazimi ata tohumuyla ekiyorum. Hiçbir kimyasal kullanmıyorum” dedi.

yozgatciftci2.jpg

ATA TOHUMUNDAN 100 ÇEŞİT ÜRÜN ELDE EDİYOR

atatohumu.jpg

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.