Yozgatlı çiftçiler ata tohumu üretip ücretsiz dağıtıyor

Yozgatlı Yasin ve Filiz Yoldaş çifti, 2 dönümlük arazilerinde ata tohumu üretip Türkiye’nin dört bir yanına bu tohumları ücretsiz dağıtıyor.

Yozgatlı çiftçiler ata tohumu üretip ücretsiz dağıtıyor
Yayınlanma:

Yasin ve Filiz Yoldaş çifti, Yozgat'ın Sarıhacılı Mahallesi'nde örnek bir davranışa imza atarak ata tohumunu yetiştirip Türkiye'ye dağıtıyor.

Amaçlarının hibrit ve GDO’lu ürünlerin kullanımını azaltmak olduğunu belirten Yıldaş çifti, gelecek nesillerin sağlıklı ürünler yetiştirmesi için ata tohumunu ücretsiz dağıtıyor.

Sarıhacılı Mahallesi'nde yaşayan Yasin ve Filiz Yoldaş çifti, 2 dönümlük arazilerinde ata tohumlarıyla birçok ürünü yetiştiriyor.

Domates, fasulye, mısır, patlıcan, bamya, kavun, kabak, biber ve salatalık gibi sebzelerin üretimini ata tohumuyla yaptıklarını belirten Yoldaş çifti, bu ürünleri belli aşamalardan geçirerek atalık tohum elde ediyor.

yozgattohum.jpg

GÖNÜLLÜ ÜRETİM

Gönüllülük esasına dayanarak ata tohumu üreten çift, Türkiye’nin dört bir yanına ücretsiz olarak dağıttıkları tohumlarla herkesin takdirini kazanıyor.

Üretimde herhangi bir katkı maddesi ve kimyasal kullanmadıklarının altını çizen Yoldaş çifti, "Üretimlerimizi tamamen doğal yollarla yapıyoruz." dedi.

ss.jpg

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum